BESPLATAN ULAZ u Nacionalne parkove Crne Gore 22. i 24. maja

Povodom značajnih ekoloških datuma, Svjetskog dana biodiverziteta i Evropskog dana parkova, 22. i 24. maja biće besplatni ulazi u nacionalne parkove Durmitor, Biogradsku goru, Lovćen, Skadarsko jezero i Prokletije, saopšteno je iz JP Nacionalni parkovi Crne Gore.

BESPLATAN ULAZ u Nacionalne parkove Crne Gore 22. i 24. maja
FOTO: Pink M

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore odobrava besplatan ulaz na važne ekološke datume shodno Odluci o visini naknada za korišćenje prostora, obavljanje djelatnosti i pružanje usluga – piše u saopštenju.

Kako se navodi, posjetioci će imati priliku da provedu prijatno vrijeme u zaštićenim prirodnim područjima, obiđu Centre za posjetioce, kao i pješačke i edukativne staze, te posebno stazu oko Crnog i Biogradskog jezera.

eb4d7bceb0468b8e045436050c0e8413_thumb
Besplatan ulaz u Nacionalne parkove Crne Gore 22. i 24. maja, Foto: WayToMonte.Com

Evropski dan parkova Nacionalni parkovi Crne Gore planiraju da u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i UNDP-om, Agencijom za zaštitu životne sredine i Zavodom za hidrometeorologiju i seizmologijuobilježe u Podgorici na Trgu nezavisnosti, u nedjelju, 28. maja. Toga dana posjetioci će biti u prilici da se upoznaju sa vrijednostima Parkova, te ublažavanju efekata od klimatskih promjena što je i tema ovogodišnje proslave – stoji u saopštenju.

 

 

AUTOR: Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image