baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

BESPLATAN ULAZ u Nacionalne parkove Crne Gore 22. aprila

Povodom obilježavanja važnog ekološkog datuma „Dana planete zemlje“, te shodno Odluci o visini naknada za korišćenje prostora, ulaz u Nacionalne parkove Durmitor, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije će biti besplatan 22. aprila 2017. godine, navodi se iz NPCG.

BESPLATAN ULAZ u Nacionalne parkove Crne Gore 22. aprila
FOTO: Pink M

Iz NPCG dodaju da je NP Biogradska gora zatvoren za posjetioce zbog odrona koji je izazvalo nevrijeme, te da će javnost o njegovom otvaranju biti blagovremeno obaviještena.

– Posjetioci imaju priliku da provedu prijatno vrijeme u zaštićenim prirodnim područjima, prošetaju edukativnim i pješačkim stazama, a o njihovoj prohodnosti i uslovima na terenu informacije mogu dobiti od zaposlenih u Službama zaštite nacionalnih parkova – istakli su iz NPCG.

Dodaju da će u subotu 22. aprila Služba za promociju, marketing i edukaciju Nacionalnog parka Lovćen organizovati edukativnu radionicu povodom obilježavanja Dana planete zemlje sa učenicima prvog i drugog razreda osnovnih škola iz Tivta i Petrovca. Istim povodom i zaposleni u NP Prokletije organizovaće edukativnu radionicu za učenike Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ iz Plava u Centru za posjetioce u Gusinju.

Dan planete zemlje obilježava se u više od 150 zemalja širom svijeta. Namjera je da ljude širom svijeta podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine.

NP Lovćen

AUTOR: Pink M

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image