AMBASADA SAD razočarana izvještajem Komisije za demarkaciju sa CG

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu izrazila je večeras razočaranje izvještajem Komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom podnijetim Komisiji za evropske integracije kosovskog parlementa.

AMBASADA SAD razočarana izvještajem Komisije za demarkaciju sa CG
FOTO: Printscreen

Izjave Komisije su neosnovane, dezorijentisane i pogrešne. Postojeći sporazum predstavlja tačan proces utvrđivanja granice koju su potvrdili državna komisija Kosova i mnogi međunarodno poznati stručnjaci – piše u izjavi koja je proslijeđena medijima nakon jučerašnjeg izvještaja vladine Komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom.

Navedeno je i da je Stejt department 2015. potvrdio da je prvobitni sporazum tačno odražavao granicu koja je postojala od 1974. godine između Crne Gore i Kosova.

Od tada nema činjenica koje dovode u pitanje tu odluku. Dovođenje u sumnju sporazuma i odugovlačenje procesa ratifikacije dovodi u opasnost odnose Kosova sa svojim susjedom i EU, i ostavlja izolovane građane Kosova – piše u saopštenju Ambasade SAD.

BRISEL EU
Dovođenje u sumnju sporazuma i odugovlačenje procesa ratifikacije dovodi u opasnost odnose Kosova sa svojim susjedom i EU (Foto: Twitter)

Ambasada zahtijeva od instituicja Kosova da rade na promovisannu interesa građana Kosova.

Član Komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom, Fljorim Isufi je rekao da nema potrebe da komentariše izjavu američke ambasade pošto se ne odnosi na rad Komisije.

Isufi je rekao da na jučerašnjem sastanku komisije njima nije omogućeno da govore i da su u medijima dati samo negativni i neosnovani elementi.

AUTOR: Beta / Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image