BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

UNIVERZIJADA: ŠESTORO SPORTISTA PREDSTAVLJA CRNU GORU

U Taipehu nastupaju džudisti i atletičari

UNIVERZIJADA: ŠESTORO SPORTISTA PREDSTAVLJA CRNU GORU
FOTO: PINK M, IGOR ĆULAFIĆ

taipei je domaćin 29. ljetnje Univerzijade na kojoj će svoje predstavnike imati i Crna Gora. Studenti-sportisti iz naše zemlje nastupiće u džudou i atletici. Od džudista nastupaju Balša Sinanović (-73kg), Ivana Šunjević (-63kg), Lazar Daković (+100, open) i Jovana Nikić (+78, open), dok će nas u atletici predstavljati Marija Vuković (skok uvis) i Tomaš Đurović (bacanje kugle)

Prvi će na borilište Daković i Nikić koji će u svojim težinskim kategorijama nastupiti 20. avgusta. Oni će u “open kategoriji” nastupiti tri dana kasnije. Šunjević će nastupiti 21. avgusta dok će dan kasnije na tatami i Balša Sinanović u svojoj kategoriji. Atletsko takmičenje počinje nešto kasnije, tako da će Tomaš Đurović bacati kuglu 23. avgusta, dok će Marija Vuković 26. skakati kvalifikacije, a dva dana kasnije na programu je finale, gdje će Marija pokušati da nadmaši rezulatat sa prethodne Univerzijade, gdje je osvojila četvrto mjesto.

Na programu Univerzijade su 22 sporta, a očekuje se učešće više od 12000 studenata/sportista iz gotovo svih zemalja članica FISU (Svjetska univerzitetska sportska federacija).

Ljetnja Univerzijada u Taipeiu traje od 18 – 30 avgusta.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: PINK M, IGOR ĆULAFIĆ

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image