BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

STUDENTI SPORTISTI IMALI AKTIVAN VIKEND U KAMPU MOJAN (VIDEO)

U ovom kampu biće obilježen Međunaordni dan studentskog sorta, 20. septembar

STUDENTI SPORTISTI IMALI AKTIVAN VIKEND U KAMPU MOJAN    (VIDEO)
FOTO: JOVAN NIKOLIĆ

Trodnevni „outdoor kamp“ za mlade proteklog vikenda održan je u organizaciji Univerzitetskog sportskog saveza Crne Gore. Domaćin je bio Avanturistički centar Mojan udaljen desetak kilometara iod Andrijevice, u blizini sela Japan:

„To je jedan ideja koja je nastala zajedno sa Opštinom Andrijevica i sa jednom Regionalnom razvojnom agencijom. Od jednog objekta koji je bio napušten (karaula Jošanica) napravoli smo jedan prelijep objekat ovdje u Mojanu. Ovdje je 30 kreveta i objekat posjeduje sve neophodne rekvizite za bavljenje sportom, košarkaški i tzeren za mali fudbal, bicikla, stoni tenis, streličarstvo, kajaci…“ – kazao je Boris Sekulić, predsjednik USSCG

Studenti su imali jedan potpun doživljaj upražnjavajući sportske aktivnosti – pored malog fudbala, košarke, stonog tenisa, oprobali su se u streličarstvu a upražnjavala se i joga:

„Suština ovih kampova nije samo da se naši studenti bave sportom, već upravo motivacija da se okrenu sportu i zdravim stilovima života o kojima bi trebalo da promijene stav. Nadamo se da ćemo u tome uspjeti i da će, kroz ovakve aktivnosti, naši studenti uspjeti da prenesu na svoje kolege značaj bavljenja ovakvim aktivnostima tokom cijele godine. Planiramo da ovdje dovedemo još gostiju tako da je ovaj projekat vrlo značajan, kako za nas tako i za Opštinu Andrijevica“ – dodao je Sekulić.

Gostiju će biti, to je sigurno, a posebne ponude imaće studenti za koje se sprema i boravak tokom ljetnje sezone. No, već sledeće sedmice „Mojan“ će biti centar još jednog događaja značajnog za ovu populaciju – tamo će se obilježiti Međunarodni dan studentskog sporta:

„To je jedna lijepa prilika da studenti obilježe ovaj vrlo značajan međunaordni dan tako što ćemo upravo ovdje, u Mojanu, biti aktivni kroz raznorazne radionice“ – zaključio je Boris Sekulić, predsjednik USSCG.

Univerzitetski sportski savez Crne Gore do kraja godine planira još najmanje jednu avanturističku aktivnost za studente sportiste i svoje članove – najvjerovatnije početkom zimskog perioda.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: PINK M, IGOR ĆULAFIĆ

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image