BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

SELI SE U TURSKU: ČAVLOVIĆ U ZAGNUSPORU

Raskinula je ugovor sa ekipom Budućnosti

SELI SE U TURSKU: ČAVLOVIĆ U ZAGNUSPORU
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Itana Čavlović je još jedan crnogorski rukometni biser koji će napustiti redove našeg šampiona a sreću potražiti u ekipi Zagnospor iz Turske. Povremena seniorska reprezentativka nakon prošlogodišnje pozajmice u ekipi Jagodine odlučila se da raskine ugovor sa našim šampionom i Tursku izabrala za narednu, jednogodišnju destinaciju.

„Prethodna sezona u Jagodini mi je poslužila za prikupljanje  iskustva, zbog kojeg sam otišla. Zadovoljna sam saradnjom sa trenerom Igorom Šulović, koji je posvetio dosta pažnje mojim nedostacima. Imala sam odličnu trenažnu sezonu sa Buducnosti, vrhunski igrači kao i treneri su mi pružili da uđem u svijet totalnog profesionalizma i da rukomet pogledam mnogo ozbiljnijim očima. Ostvario se moj prvi san da zaigram za taj tim i da dobijem šansu u Ligi Šampiona. Naravno da kao i svaki igrač, ja želim da igram i da se kroz igru dokazujem. Kako u Budućnosti nije bilo dovoljno  mjesta za mene odlučila sam se  na odlazak. Mislim da je ugovor sa turskim timom odlična stepenica ka još boljem iskutvu kroz jednu jaču ligu, kako bih nadam se opet jednog dana zaigrala za moj podgorički tim“ – počinje priču o svom izboru naša rukometašica.

Turski rukomet prilična je nepoznanica. Itana nam prenosi informacije  o novom klubu.

ITANA CAVLOVIC TXT PRIVATNA ARHIVA„Zagnospor je klub koji je prošle godine zavrsio 4. na tabeli Super lige. Ove godine ćemo igrati i Čelendž kup. Vjerujem da su ambicije svih velike, želje  su  da makar potvrdimo  rezultat u ligi ili se popnemo još neki stepen pri vrhu tabele. U klubu je većina igračica od prošle godine a pored mene stigle su još dvije igračice. Turski rukomet je poslednjih godina sve bolji. Uslovima sam zadovoljna, brzo smo se dogovorili oko svega. Djevojke tamo su već počele sa radom još prije dvije nedjelje. Ja sam ovog ljeta odlično trenirala individualno i spremna sam da se priključim ekipi u nastavku priprema. Liga počinje sredinom septembra, tako da vjerujem da ćemo imati dovoljno vremena da se uigramo“ .

Očigledno, Zagnuspor samo je usputna stanica vjeruje  naš pivot, ka još boljem angažmanu, i ostvarenju glavnog cilja,  odlazak na Olimpijske igre sa reprezentacijom Crne Gore.

„Treba ici polako, graditi se sa više manjih ciljeva kako bi dosao do nekog većeg. Ali moja dva najveća su učešce na Olimpijskim igrama  sa reprezentacijom, kao i pehar Lige šampiona sa, prije svih, Budućnosti. Tome težim i za to se borim. Zbog toga vjerujem da je i ovo jedan od načina da dođem do toga i daću sve od sebe kako bih napredovala i bila spremna za svaki sledeći izazov. A nadam se da će to otvoriti sigurnija vrata reprezentaciji i nekom narednom, boljem angažmanu“ – zaključuje Itana.

 

 

Itana Čavlović je bila član svih selekcija  Budućnosti, a u seniorskoj konkurenciji igrala je i za Danilovgrad i Jagodinu. Bila je u svim mlađim reprezentativnim selekcijma, a upisala je i nekoliko nastupa za naš seniorski nacionalni tim. Ono što je sigurno turski Zagnos spor od ove sezone ima navijače i u Crnoj Gori. Srećno Itana…

ivan brajovic 970×90

AUTOR: PINK M, IGOR ĆULAFIĆ, USNCG

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image