BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

POTPISAN SPORAZUM: 11 RUKOMETAŠICA STIPENDIRA COK

One su odabrane na osnovu rezultata koje su postizale kroz nastupe u reprezentaciji

POTPISAN SPORAZUM: 11 RUKOMETAŠICA STIPENDIRA COK
FOTO: PINK M, IGOR ĆULAFIĆ

11 rukometašica godišta 1996. do 2001. članica nacionalnih selekcija obuhvaćeno je sporazumom koji su potpisali Crnogorski olimpijski komitet (COK) i Rukometni savez Crne Gore (RSCG). One su, na osnovu postignutih rezultata, prepoznate kao nosioci narednih olimpijskih ciklusa a po sporazumu će primati mjesečnu nadoknadu od 300 eura:

U troškovima će participirati COK i RSCG:

„Mi smo prepoznali ovih 11 mladih rukometašica kao nekoga ko će biti nosilac igre u ovom i narednim olimpijskim ciklusima. Njih su opredijelili postignuti rezultati kroz dosadašnje nastupe. Raduje me što je ova godina tako dobra za mlade sportiste iz naše zemlje i mi radimo i i dalje ćemo nastojati da na ovaj način pomognemo njihovom razvoju. Sve to je u cilju što boljeg razvoja ali i promocije olimpijskih vrijednosti i naše države“ – kazao je Dušan Simonović, predsjednik COK-a

SPISAK RUKOMETAŠICA STIPENDIJE COK IGOR ĆULAFIĆ

Zajednička intencija obje organiozacije je usmjerena ka još jednom detalju – da se na Mediteranskim igrama u Taragoni naredne godine, zajedno pojave obje rukometne selekcije kako bi muška, kroz učešće na takmičenjima, imala što kvalitetniji ciklus priprema za Olimpjske igre u Tokiju:

„Zahvaljujem se COK-u i predsjedniku Simonoviću na naporu koji su uložili po ovom pitanju. Jako nam je važno da se obje selekcije nađu na Mediteranskim igrama, posebno je to važno za mušku reprezentaciju. Ova generacija je ona od koje se mnogo toga očekuje a mi ćemo, kroz ovakve turnire, zbog kalendara takmičenja, moći da im priuštimo što veći broj kvalitetnih utakmico. To je sve u cilju da se naše obje reprezentacije nađu na Igrama u Tokiju. Procjena je da ova generacija rukometaša to može da ostvari“ – rekao je Zoran Radojičić, predsjednik RSCG.

Podsjetimo, COK svojim planom i programom za brigu o mladim sportistima do sada učestvuje u stipendiranju atletičara, džudista, karatista, jedriličara, tenisera a u kolektivnim sportovima vaterpolista i rukometašica.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: PINK M, IGOR ĆULAFIĆ

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image