MAJSTORI BASKETA IZVOLITE – POČINJE „RED BULL REIGN“

Turnir u basketu „3 na 3“ održava se u Njegoševom parku

MAJSTORI BASKETA IZVOLITE – POČINJE „RED BULL REIGN“
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Odbrojavanje je završeno. Na terenu KK Budućnost Voli u Njegoševom parku u Podgorici, održaće se veliki turnir u basketu „3 na 3“ pod nazivom „Red Bull Reign“. Nastupiće 24 ekipe, a pobjednička ekipa učestvovaće na svjetskom finalu koje se 15. septembra održava u američkom glavnom gradu Vašingtonu. Početak turnira u Podgorici je u 9 časova, a finale bi orjentaciono trebalo da bude odigrano oko 17 sati. S obzirom na ogromno interesovanje, očekuje se da tribine u Njegoševom parku budu ispunjene do posljednjeg mjesta sve vrijeme trajanja turnira, a kako je najavljeno lijepo vrijeme, i igrači i publika imaće idealne uslove.

Turnir „Red Bull Vladavina“ igra se po jedinstvenim pravilima povezanim sa pravilima FIBA za basket „3 na 3“.
Održaće se tri kruga takmičenja po grupama. U utakmicama nema rezultatskog ograničenja, već je cilj postići što veći broj poena za vrijeme koliko traje utakmica. U svakoj fazi takmičenja sat se zaustavlja samo u posljednjem minutu. Ukoliko je rezultat po isteku vremena izjednačen, igra se nastavlja dok neka od ekipa ne ostvari dva poena prednosti.
U prvom krugu 24 ekipe biće podijeljene na 4 grupe sa po 6 timova. Utakmice traju 8 minuta. U svakoj grupi igraće se po sistemu „svako sa svakim“, tako da će svaka ekipa odigrati po 5 utakmica. Plasman u grupi određivaće se prema broju POSTIGNUTIH POENA, nezavisno od broja pobjeda i poraza. U drugu rundu plasiraće se po četiri ekipe iz svake grupe. Ukoliko su dvije ekipe izjednačene po broju postignutih poena, o plasmanu će odlučivati: a) međusobni skor; b) broj pobjeda; c) koš-količnik; d) naknadno šutiranje bacanja
U drugom krugu formiraće se 4 grupe sa po 4 ekipe, koje će igrati po sistemu „svako sa svakim“. Utakmice traju 10 minuta. O plasmanu takođe odlučuje broj POSTIGNUTIH POENA u grupi. U treću rundu plasiraće se po dvije najefikasnije ekipe iz sve četiri grupe. Drugi krug trebao bi da počne oko 14 časova(orjentaciono).
U trećem krugu biće formirane 2 grupe sa po 4 ekipe. Utakmice traju 10 minuta. O plasmanu u grupi odlučuje broj POSTIGNUTIH POENA, a pobjednici grupa plasiraće se u FINALE gde će pobjednik turnira biti ekipa postigne više poena u desetoinutnoj utakmici.

Ukoliko neka ekipa odustane, brišu se svi njeni rezultati u fazi takmičenja u kojoj je odustala, a sve njene odigrane i neodigrane utakmice u toj fazi registruju se službenim rezultatom 20:0 u korist protivničke ekipe.

Pobjednik turnira nastupiće na svjetskom finalu „Red Bull Reign“ u Vašingtonu, a za tu priliku moći će da promijeni samo jednog igrača u odnosu na postavu koja je igrala na takmičenju u Podgorici.

AUTOR: PINK M, IGOR ĆULAFIĆ

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image