23.PODGORIČKI MARATON: „Neka krene trka“

Sa pet zvjezdica „Podgorički maraton“ u rangu najboljih svjetskih maratona

23.PODGORIČKI MARATON: „Neka krene trka“
FOTO: PINK M

Prave stvari vječno traju, na dobrom je putu i „Podgorički maraton“ koji se održava 23. put – nije vječno ali jeste zaista dugo, toliko dugo da se već može reći da „liči na vječnost“. Stao je u red najprestižnijih svjetskih maratona jer mu je dodijeljena klasa „pet zvjezdica“ za sve ono što sadrži kompletna manifestacija, ne samo maratonska trka koja će se i ove godine održati ustaljenom rutom Podgorica – Golubovci – Tuzi – Podgorica sa startom i ciljem na Trgu nezavisnosti. Glavni, grad, Gradske opštine Golubovci i Tuzi, Opština Danilovgrad, te Atletski savez Crne Gore, sponzori, prijatelji i gradske službe, pojedinci atletski radnici, svi su dali nemjerljiv doprinos u organizaciji ove manifestacije:

BORIS MUGOŠA PINK M
Podgorički maraton je brend GFlavnog grada i države Crne Gore – mr Boris Mugoša, predsjednik Organizacionog odbora PINK M

„Iskreno, osjećam se veoma počastvovano što i ove godine organizujemo ovako prepoznatljivu manifestaciju. Podgorički maraton je već postao brend Glavnog grada ali i nešto po čelmu se itekako prepoznaje Crna Gora kao država i turirstička destinacija. Posebno me raduje podatak da se za glavnu trku prijavio rekordan broj učesnika ali i činjenica da nam je pripala čast da po prvi put organizujemo Prvenstvo Balkana u polumaratonu. Sa velikom sigurnošću mogu da konstatujem da su neophodne radnje u pripremi ove manifestacije u potpunosti izvršene“ – istakao je mr Boris Mugoša, predsjednik Organizacionog odbora.

MILORAD VULETIĆ PINK M
Sva potrebna logistika stavljena je na raspolaganje – Milorad Vuletić, predsjednik ASCG PINK M

Atletski savez Crne Gore (ASCG) glavni je organizator i tehnički pokrovitelj „23.Podgoričkog maratona“ – ni ove godine ništa nije prepušteno slučaju pa je sva logistika na vrijeme pripremljena:

„Mi iz ASCG svih ovih godina pružamo logističku podršku da maraton bude svrstan u red najboljih. Nadam se da u tome uspijevamo a znam da smo i ove godine uradili sve kako bi opravdali epitet jednog od najboljih, odnosno onog iz reda „pet zvjezdica“. Ovaj maraton je priznat i sertifikovan, što omogućava takmičarima da steknu normu za sva bitna maratonska takmičenja u svijetu. Veliku zaslugu u svemu imaju Glavni grad i Opština Danilovgrad te Gradske opštine Golubovci i Tuzi sa svojim službama“ – istakao je između ostalog Milorad Vuletić, predsjednik ASCG.

KRISTINA RAKOČEVIĆ PINK M
Pormoter 23. Podgoričkog maratona – Kristina Rakočević, AK Tara, PINK M

Promoter 23. Podgoričkog maratona je Kristina Rakočević, aktuelna juniorska prvakinja svijeta u bacanju diska:

„Zahvaljujem se ASCG, Glavnom gradu i Opštini Danilovgrad u ime svih nas koji se bavimo atletikom, na trudu koji su uložili da Podgorički maraton dostigne ovaj nivo a posebno im hvala što su mi ove godine podarili tu čast da ja budem promoter. Nadam se da će u nedjelju biti veliki broj onih koji će prisustvovati ovako lijepoj manifestaciji a vjerujem da će naša Slađana Perunović uspjeti da osvoji prvo mjesto u svojoj trci“ – istakla je Kristina Rakoćević, članica AK „Tara“ iz Mojkovca.

U okviru manifestacije 23. Podgorički maraton biće održano prvenstvo Balkana u polumaratonu kao i trke na pet, 10 kilometara i „Trka zadovoljstva“.

Start 23. Podgoričkog maratona je u nedjelju u 09h sa Trga nezavisnosti.

 

AUTOR: PINK M, Igor Ćulafić

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image