GODINA BEZ VOLJENOG BATE ŽIVOJINOVIĆA: Održan pomen pokojnom glumcu

Za mene je on još tu i biće zauvijek. Smrt ništa ne može da promijeni u našoj ljubavi i zajednici – priznala je supruga pokojnog glumca.

GODINA BEZ VOLJENOG BATE ŽIVOJINOVIĆA: Održan pomen pokojnom glumcu
FOTO: Printscreen Instagram

Za dva dana navršiće se prva godina otkako je preminuo legendarni srpski glumac Velimir Bata Živojinović, a godišnjicu njegove smrti danas su obilježila njegova djeca, unuci i supruga Lula Živojinović, kojoj suprug neizmjerno nedostaje.

720
Foto: Printscreen Instagram

Ništa više neće biti kao prije. Svakodnevno odlazim na njegov grob i pričamo. Čini mi se da i dalje dijelimo svakodnevicu. Znam da me sluša i da u odlukama koje moram da donosim i on učestvuje. Slike koje se svakodnevno pojavljuju, njegov lik koji mi stalno izvire, daju mi osjećaj njegovog snažnog prisustva. Za mene je on još tu i biće zauvijek. Smrt ništa ne može da promijeni u našoj ljubavi i zajednici – priznala je Lula, koja još uvijek nije naučila da živi bez Bate.

720
Foto: Pink M

Nije nimalo lako. Prijatelji mi mnogo pomažu u tome. Izgleda da se svi trude da nikad ne budem sama i kao da u tome među njima ima nekog sistema ili organizacije. Ko zna, možda i ima. Trudim se da izađem iz kuće kad god je moguće, ali to je lakše reći nego učiniti. Ipak, svjesna sam da je sve lakše uz vjerne prijatelje. Pri prisjećanju na Batu uvijek se nasmijemo, jer je vedrina bila njegova najvažnija osobina – iskrena je bila Lula.

Na današnji pomen došle su brojne Batine kolege, među prvima Radmila Živković i Radoš Bajić.

720
Foto: Printscreen

Preminuo u snu

Podsjetimo, proslavljeni glumac preminuo je 22. maja u 22:45h prošle godine u beogradskoj bolnici Sveti Sava. Poslije moždanog udara koji je doživio 2012. godine, Bata se uspješno oporavio i u međuvremenu dobio gangrenu, zbog koje mu je amputirana noga. To mu je, kažu doktori, produžilo život za nekoliko nedjelja.

Posljednjih dana njegovo stanje bilo je stabilno, iako je primao transfuziju i jake terapije, međutim, tog 22. maja izgubio je bitku sa životom.

720
Foto: Tanjug

AUTOR: PinkM/Story.rs

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image