BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

KAKO ublažiti strije

Bilo da su posljedica naglog rasta, genetskih faktora, trudnoće ili stresa, strije zadaju muke mnogim damama.

KAKO ublažiti strije
FOTO: Shutterstock

Bilo da su posljedica naglog rasta, genetskih faktora, trudnoće ili stresa, strije zadaju muke mnogim damama. Ove neestetske, bjeličaste brazde najuočljivije su na stomaku, a mogu da se pojave i na bedrima, nadlakticama, zadnjici i grudima. Iako ne mogu potpuno da nestanu, mogu da se ublaže, i to uz pomoć krompira, maslinovog ulja, limunovog i soka od krastavca.

Sok od krompira sadrži vitamine i minerale koji podstiču obnovu ćelija kože. Isijecite krompir na deblje kriške pa nježno masirajte strije nekoliko minuta. Kada se osuši, isperite mlakom vodom.

zp-limun shutterstock_71941672(1)_620x0
Foto: Ilustracija

Svjež limunov sok (ili mješavinu sa sokom od krastavca u srazmjeri pola pola) nježno utrljajte na strije kružnim pokretima. Poslije 10 minuta isperite toplom vodom.

Toplo ekstradjevičansko maslinovo ulje, bogato nutrijentima i antioksidansima, umasirajte na strije i ostavite da djeluje. Potrebno je oko pola sata da koža apsorbuje vitamine A, D i E iz ulja i podstakne cirkulaciju.

voda

Savjet plus: Ako želite da vaša koža bude meka i elastična, redovno je hidrirajte pijući osam čaša vode dnevno. Izbjegavajte kafu i gazirane sokove.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: Novosti.rs/PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image