DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

JAPANCI OTKRILI: Tajna dugovječnosti leži u krčanju crijeva

Tajna dugovječnosti je u jednom obroku dnevno, tvrde japanski stručnjaci. Jede se samo jednom i to po mogućnosti večera.

JAPANCI OTKRILI: Tajna dugovječnosti leži u krčanju crijeva
FOTO: Ilustracija

Nutricionisti širom svijeta nikako neće podržati japanske savjete, ali Jošinori Nagumo, predsjednik međunarodnog antiejdžing udruženja i klinke „Nagumo“, koji je specijalizovan za borbu protiv raka, kaže da crijeva moraju da vam krče ako želite da živite dugo.

– Glad je ključna za fizičko zdravlje. Krčanje crijeva je na ćelijskom nivou znak da se u organizmu odvijaju pozitivne reakcije koje ujedno i podmlađuju – piše u svojoj knjizi ovaj ljekar koji već desetak godina jede samo jedan obrok dnevno.

Serija eksperimenata, prema njegovim rečima, pokazala je da je kalorijska restrikcija od 40 odsto povećala životni vijek za 50 odsto.

Slim woman with measuring tape
Potrebna su 52 dana da se kompletno obnove sve ćelije u organizmu (Foto: Ilustracija)

– Potrebna su 52 dana da se kompletno obnove sve ćelije u organizmu. Važno je da znate još nešto, obim struka smanjiće vam se postepeno – kaže Nagumo.

Ova dijeta, koja je vjerovatno jedna od najradikalnijih, je već naišla na oštre kritike nutricionista širom svijeta koji savjetuju savjete Jošinorija Naguma treba uzeti sa velikom rezervom.

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: Super žena/ Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image