DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

Predstavnici institucija NR Kine u posjeti Crnoj Gori

Predstavnici institucija NR Kine u posjeti Crnoj Gori

Delegacija, koju čine predstavnici institucija kulture Narodne Republike Kine boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Predstavnici pozorišta, festivala, manifestacija, umjetničkih saveza i udruženja, tokom trodnevne posjete, imaju priliku da pogledaju pozorišne i baletske predstave i koncerte, posjete crnogorske institucije kulture iz oblasti savremenog stvaralaštva i kulturne baštine, kao i da se upoznaju sa kulturnim nasljeđem naše zemlje.

Delegacija NR Kine posjetila je i Ministarstvo kulture i razgovarala sa mr Aleksandrom Dajkovićem, generalnim direktorom Direktorata za kulturnu baštinu. Generalni direktor Dajković je izrazio zadovoljstvo što je saradnja Crne Gore i NR Kine, u oblastima savremenog stvaralaštva i kulturne baštine intenzivna i dinamična. Ističući važnost projekata koje smo do sada zajedno realizovali, generalni direktor Dajković je istakao da je uvjeren da će ova posjeta rezultirati novim programima saradnje.

 

Cilj posjete je uspostavljanje kontakata sa crnogorskim kulturnim djelatnicima i predstavnicima naših kulturnih institucija, kako bi se uspostavila direktna saradnja između institucija i razmjena programa u narednom periodu.

Posjeta se realizuje u odnosu na mehanizam saradnje između Narodne Republike Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope “16+1”, a osim Crne Gore, delegacija će posjetiti i Makedoniju, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu.

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image