BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

UBISTVO NA ZLATICI: Traži se najstrožija kazna za Vidmara

Tužilac Miloš Šoškić juče je u podgoričkom Višem sudu zatražio da se Nemanja Vidmar (24) kazni najstrože jer je sa leđa ubio prijatelja Luku Milića (25) dok je sjedio u lokalu ,,Rajska ptica“ u naselju Zlatica.

UBISTVO NA ZLATICI: Traži se najstrožija kazna za Vidmara
FOTO: Portal Analitika

Sa druge strane, odbrana smatra da je Vidmar počinio ubistvo iz nehata jer nije imao namjeru da ubije Milića. Sutkinja Vesna Moštrokol zakazala je izricanje kazne za 9. jun.

Tvrdnje Vidmara da je potezanju pištolja na Milića prethodila svađa po ocjeni tužioca Šoškića je smišljena radi izbjegavanja krivično pravne odgovornosti i opovrgnuta dokazima.

Zastupnik optužbe je mišljenja da je tokom postupka nesumnjivo utvrđeno da je Vidmar počinio djelo za koje se tereti i da na njegovoj strani nema ni jedne olakšavajuće okolnosti.

milicvidmar6
Milić je ubijen 30. juna 2015. godine na Zlatici, Foto: Volim Podgoricu

Ni njegova mladost se ne može cjeniti kao olakšavajuća okolnost. Naime, mladost se kao olakšavajuća okolnost cijeni samo onda kada je izvršenje krivičnog djela eksces u životu okrivljenog. Ako se ima u vidu da je okrivljeni sa nepune 24 godine nosio pištolj na javnom mjestu, proizilazi da je on bio spreman za izvršenje krivičnog djela, te da se ne radi o nepredviđenom događaju u njegovom životu – kazao je tužilac Šoškić.

Smatra da sud kao otežavajuće okolnosti treba da cijeni to što je usmrtio dvadestpetogodišnjeg Milića, pokazao upornost time što je ispalio više projektila nakon čega je pokušao da pobjegne sa mjesta događaja.

Untitled
Nemanja Vidmar (24) je u istom obračunu teško ranjen, Foto: Kolektiv ME

Prilikom odmjeravanja kazne posebno se mora uzeti u obzir da je okrivljeni sa Milićem bio u drugarskim odnosima i da su neposredno prije izvršenja djela sjedjeli zajedno. Vidmar nije izrazio kajanje a njegove tvrdnje da mu je žao i da nije želio da ubije Milića nijesu iskrene već smišljene da bi sebi olakšao položaj u postupku – kazao je tužilac Šoškić.

Pozvao je sud da ne zanemari patnju porodice pokojnog Milića i činjenicu da ne postoji način da se njihova patnja okonča. Branilac okrivljenog Vidmara, advokatica Anja Ivanović kazala je da je Vidmar ispričao događaj onako kakav je stvarno i bio.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: Pobjeda / Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image