AKCIJA „MLADOST“: Tri maloljetnika zatečena u kockanju

Službenici Uprave policije, sprovodeći akciju „Mladost“ usmjerenu na otkrivanje i suzbijanje maloljetničke delikvencije kontrolisali su veći broj ugostiteljskih objekata, kladionica i kazina u Herceg Novom, u cilju otkrivanja i suzbijanja omogućavanja konzumiranja alkohola, klađenja i kockanja maloljetnicima.

AKCIJA „MLADOST“: Tri maloljetnika zatečena u kockanju
FOTO: PinkM

Službenici su ovu akciju sproveli shodno operativnim saznanjima da se maloljetnicima u jednom broju objekata dozvoljava konzumiranje alkohola i kockanje.

– Policija je u UO „Amadeus“ zatekli dva maloljetna lica, stara 16 godina, u kockanju na poker aparatima. U skladu sa Zakonom o postupanju prema maloljetnicima, maloljetna lica su istoga dana po pozivu pristupila u službene prostorije CB Herceg Novi, u prisustvu roditelja, radi davanja obavještenja u svojstvu građanina na zapisnik na okolnosti kockanja na poker aparatima u ugostiteljskom objektu „Amadeus“- navodi se u saopštenju.

800x600_Kocka-flickrCiro-Magazzino-1
HERCEG NOVI: Tri maloljetnika zatečena u kockanju (Foto: Ilustracija)

Policija je takođe, u objektu kasina „Saturnus“, zatekla jedno maloljetno lice, starosti 17 godina, u kockanju na aparatu za rulet. S obzirom na to da roditelji maloljetnog lica nijesu bili u Crnoj Gori, obavještenje u svojstvu građanina na zapisnik od maloljetnika prikupljeno je u prisustvu psihologa Centra za socijalni rad Herceg Novi, o čemu su roditelji prethodno upoznati i za što su dali saglasnost.

Spisi predmeta u vezi postupanja policijskih službenika CB Herceg Novi u oba događaja biće proslijeđeni Upravi za inspekcijske poslove – Odsjeku za inspekciju za igre na sreću, budući da je procesuiranje pravnih lica zbog omogućavanja maloljetnim licima da se kockaju, odnosno klade u nadležnosti ovog organa.

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image