baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

ZAKONODAVNI ODBOR u utorak o NATO-u

Zakonodavni odbor razmatraće u utorak Predlog zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, kojim se obezbjeđuju uslovi za stupanje Crne Gore u NATO članstvo. Parlament će se o tome izjasniti 28. aprila, na sjednici koja će biti održana na Cetinju.

ZAKONODAVNI ODBOR u utorak o NATO-u
FOTO: Arhiva

Vlada podsjeća da su evroatlantska integracija i članstvo u NATO-u, od obnavIjanja nezavisnosti Crne Gore, jedan od strateških spoljnopolitičkih prioriteta.

-Poučena iskustvom gubitka nezavisnosti nakon Prvog svjetskog rata, Crna Gora mora u postojećim geopolitaim okolnostima da racionalno sagleda sve mogućnosti i donese odluku koja će na najcjelishodniji i ekonomski najpravičniji način da zaštiti njene nacionalne i bezbjednosne interese- navode iz Vlade.

Vlada CG spolja 1 rtcg
Vlada podsjeća da je članstvo u NATO jedan od strateških spoljnopolitičkih prioriteta

To je, kako se ocjenjuje, posebno važno imajući u vidu regionalni, ali i širi politički, ekonomski i bezbjednosni kontekst.

NATO CDM
Zakonodavni odbor u utorak o NATO-u

Nakon stupanja na snagu ovog zakona, Crna Gora će dostaviti svoj instrument potvrđivanja Sjevernoatlantskog ugovora Vladi Sjedinjenih Američkih Država, koja je depozitar Ugovora.

Datum prijema tog instrumenta o potvrđivanju biće datum stupanja Crne Gore u NATO članstvo.

AUTOR: PinkM/Antena M

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image