DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

VUJANOVIĆ O GLASANJU O JERUSALIMU: Vašington razumije odluku CG (VIDEO)

Odbijanje Crne Gore da prizna Jerusalim kao prijestonicu Izraela nije suprostavljanje američkom predsjedniku Donaldu Trampu i odlukama Sjedinjenih Američkih Država, kazao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović. On smatra da su to tako protumačili u u SAD-u.

VUJANOVIĆ O GLASANJU O JERUSALIMU: Vašington razumije odluku CG (VIDEO)
FOTO: PinkM

To je, kako je Vujanović kazao u intervjuu Glasu Amerike, pokazatelj da naša država podržava mirovne pregovore na Bliskom Istoku.

Crnogorski predsjednik vjeruje da se bilo koji stav Crne Gore u Ujedinjenim nacijama može tumačiti samo kao stav naklonosti uspjehu u mirovnim pregovorima i dobrim odnosima Palestine i Izraela.

Crna Gora ima potrebu da intenzivno gradi svoje odnose i sa Palestinom i sa Izraelom i maksimalno podržava mirovni proces koji se vodi, smatrajući da to, prije svega, treba biti dijalog dvije države u funkciji njihovih suvereniteta i afirmacije. Mi smo smatrali da sve treba da bude u toj funkciji i u tom smislu se nadamo da se ništa u tom mirovnom procesu neće poremetiti – istakao je Vujanović.

 

jerusalim (mondo)

Vjerujem da se to tako razumjelo i u SAD-u – dodao je Vujanović.

Podsjetimo, Generalna skupština Ujedinjenih nacija je u decembru, velikom većinom glasova osudila odluku američkog predsjednika Donalda Trampa o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela.

I Crna Gora je glasala je za taj Nacrt rezolucije, tekst koji nije obavezujući.

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image