baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

ZNAČAJAN JE DOPRINOS i Ministarstva i Vojske u pristupanju Crne Gore Alijansi (VIDEO)

Na sjednici Odbora za odbranu i bezbjednost na kojoj su podržani izvještaji o radu u upravnim oblastima Ministarstva odbrane i o stanju u VCG za prošlu godinu konstatovano je da je VCG dostigla visok stepen operativnih sposobnosti i interoperabilnosti, i ocijenjeno da su proces pristupanja Alijansi i deklarisanja snaga za buduće angažovanje u međunarodnim operacijama odraz značajnog truda Vojske prošle godine.

ZNAČAJAN JE DOPRINOS i Ministarstva i Vojske u pristupanju Crne Gore Alijansi (VIDEO)

Ministar odbrane Predrag Bošković, rekao je da je Crna Gora u nastavila usaglašavanje pravne legislative sa NATO u oblasti odbrane, donošenjem zakona o izmjena i dopunama Zakona o odbrani.

-Nastavljen je proces razvoja vojnih sposobnosti kroz obuku i usvajanje NATO procedura i standarda, opremanje i modernizacija, u skladu sa smjernicama iz dugoročnog Plana razvoja odbrane i petim paketom partnerskih ciljeva-kazao je Bošković na sjednici Odbora.

GetImage.aspx
Ministar Bošković je saopštio da je u toku prošle godine u Ministarstvu i VCG zaposleno 67 osoba.

On je kazao da je jedan od ključnih problema u socijalnom statusu zaposlenih u Ministarstvu i VCG rješavanje njihovog stambenog pitanja.

-Trenutno se u Ministarstvu i Vojsci nalazi potreba za 1.403 osobe za rješavanje stambenih potreba, od čega je 1.159 osoba koje uopšte nemaju stan i 244 osobe koje nemaju odgovarajući stan- precizirao je Bošković.

Čavor Branko iz Demokratske partije socijalista ocijenio je da je realizovan veliki dio obaveza koji su planirani za 2016.

-Značajan je doprinos i Ministarstva i Vojske u pristupanju Crne Gore Alijansi- naveo je Čavor.

vojska-crne-gore-1
Izvještaj o Vojsci za 2016. godinu “za svaku pohvalu”.

Milorad Vuletić iz DPS-a smatra da su izvještaji dobro koncipirani i jasni.

On je upitao Boškovića kako to da uniformisana lica, bilo da su pripadnici Vojske ili policije, tuže državu za dva do šest EUR, a sudski troškovi budu od 300 do 600 EUR, i da li se nešto preventivno uradilo po tom pitanju.

Bošković je rekao da je do sada plaćeno sudskih i advokatskih troškova sedam miliona i 270 hiljada.

-To nije obeštećenje, to je ono što je plaćeno mimo onoga što je trebalo da bude plaćeno kroz radne odnose– naveo je Bošković, dodajući da je to dodatno opteretilo budžet.

Za prva tri mjeseca ove godine je, prema njegovim riječima, već plaćeno 200 hiljada EUR.

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image