baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

RADIĆ: Događaji na dan izbora planirani kako bi došlo do političke promjene (VIDEO)

Za Crnu Goru je najbitnije da prepozna politički scenario događaja na dan izbora 16. oktobra. Neko je očigledno to planirao kako bi došlo do političke promjene, kazao je vojni analitičar Aleksandar Radić, gostujući u emisiji “U Žiži” na PinkM televiziji.

RADIĆ: Događaji na dan izbora planirani kako bi došlo do političke promjene (VIDEO)
FOTO: PinkM

Događaji od 16. oktobra u Crnoj Gori pokazuju da je tu bio i ozbiljan upliv stranog faktora, kazao je vojni analitičar Aleksandar Radić. Smatra da je za Crnu Goru najbitnije da procijeni koje su dugoročne štete pokušaja stvaranja  terorističkog napada.

Za Crnu Goru je najbitnije prepoznati scenario uoči izbora koji je neko pokušao da stvori za političku promjenu. Da li je to strani faktor i da li su saradnici na terenu Crne Gore sve ostalo su teme na liniji čaršijskih razgovora – rekao je Radić.

radic
Radić: Za Crnu Goru najbitnije da prepozna scenario uoči izbora koji je neko pokušao da stvori za političku promjenu

Kriminolog Velimir Rakočević kaže da je neophodno da sve ono što ima krivično pravno obilježje dobije sudski epilog.

Niko ne može plašiti građane, što jeste bio cilj udruženog poduhvata, gdje se pokušalo udariti na esencijalne vrijednosti društva – kaže Rakočević.

Mediji su ranije objavili da je Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal proširilo istragu o planiranju terorističkih napada u Crnoj Gori na više osoba za koje postoji sumnja da su bile uključene u stvaranje logističke mreže. Tako se u istrazi našao i Mihailo Čađenović, vozač lidera DF-a Andrije Mandića. U međuvremenu, zbog proširene istrage oglasio se i Mandić i kazao da će za po jednu glavu iz DF-a “letjeti još nečija”.  Rakočević kaže da se ovakve izjave mogu svrstati u krivična djela.

– Zato što imaju posebne ciljeve i biće krivičnog djela. Šta je cilj to je prevashodno korišćenjem nelegalnih sredstava da se podriva ustavni poredak i narušavaju osnovne vrijednosti u državi i da se nasilno svrgne legitimno izabrana vlast – rekao je Rakočević.

rakocevic
Rakočević: Sve ono što ima krivično pravno obilježje dobije sudski epilog

Sagovornici emisije su saglasni da je region nestabilan, te da i dalje postoje unutrašnji problemi i rane prošlosti.  U tom svjetlu, dodaju, najbitnije je da Crna Gora što prije postane članica NATO alijanse.

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image