DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

U BARU, KOTORU I NOVOM mašine će stati 15. juna

U Budvi i Ulcinju građevinska sezona završena je 15. maja, dok će u Baru, Herceg Novom i Kotoru zabrana gradnje početi da važi 15. juna. Gradilišta će, zavisno od opštine, biti konzervirana do početka septembra odnosno 1. oktobra.

U BARU, KOTORU I NOVOM mašine će stati 15. juna

Bar

Grad pod Rumijom je veliko gradilište, a najvažniji su radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže. Predsjednik opštine Bar Zoran Srzentić kaže da će od 15. juna radovi na izgradnji objekata biti obustavljeni u priobalnom pojasu – na području gdje bi remetili normalno odvijanje turističke sezone. Sekretar Sekretarijata za investicije, imovinu i zastupanje Vido Dabanović je podsjetio da su posljednjih mjeseci najaktuelniji građevinski radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj infrastrukturi u naseljima Sutomore, Čanj, Šušanj, Bjeliši, Polje, te užem jezgru Bara.

Investiciona vrijednost ovih radova je 8,3 miliona eura, a finansiraju se iz sredstava KFW banke i budžeta opštine Bar. Izvođač radova je preduzeće „Jedinstvo“ iz Kraljeva, a nadzor je povjeren njemačkoj firmi „Dahlem“ – kazao je Dabanović.

BAR
Zoran Srzentić kaže da će od 15. juna radovi na izgradnji objekata biti obustavljeni , Foto: Wikipedia

 

Kako je naveo, svi radovi na hidrotehničkim instalacijama u obalnom području (Sutomoru, Čanju i Baru) su završeni.

U toku je uređenje terena i vraćanje saobraćajnica u prethodno stanje, tako da se tokom ljeta, shodno Odluci o zabrani gradnje, radovi na tom području neće izvoditi – saopštio je Dabanović.

Budva

U metropoli crnogorskog turizma aktivno je oko 20 gradilišta. U ponedjeljak su zaustavljene mašine na lokacijama u ekskluzivnoj i prvoj građevinskoj zoni, uz obalu od Jaza do Buljarice. Radove mogu da nastave, uz odobrenje lokalne uprave, hotelska grupa Budvanska rivijera (renovira hotel „Aleksandar“) i kompanija Monte rok (rekonstruiše hotel „Maestral“).

1493040239
U metropoli crnogorskog turizma aktivno je oko 20 gradilišta, Foto: Vodacom

Ostali investitori mašine ponovo mogu aktivirati 1. oktobra U drugoj, trećoj i četvrtoj građevinskoj zoni, iznad Jadranske magistrale, zabrana radova stupa na snagu 15. juna.

Herceg Novi

U hercegnovskoj opštini još traje građevinska sezona, a zabrana će, shodno odluci koju je usvojila SO Herceg Novi sredinom juna prošle godine, za prvu zonu biti na snazi od 15. juna do 15. septembra. Kako je definisano odlukom, prva zona obuhvata građevinsko zemljište uz more koje je sa kopnene strane određeno linijom koja polazi od državne granice na rtu Kobila i ide ispod gornjeg Njivičkog puta do raskrsnice sa Jadranskom magistralom (kod Čeprnjića krivine) dalje obuhvata prostor ispod Jadranske magistrale do mora i 300 m vazdužne linije iznad sjeverne strane Jadranske magistrale, sve do teritorijalne granice opštine Herceg Novi u Kamenarima.

Herceg_Novi2
U hercegnovskoj opštini još traje građevinska sezona, Foto: Wikipedia

Izuzetno, predsjednik opštine na zahtjev investitora može odobriti izvođenje građevinskih radova u periodu zabrane, ako se radi o hitnim popravkama objekata i uređaja komunalne i ostale infrastrukture ili o nužnim radovima na građevinama kada zbog oštećenja postoji opasnost za život i zdravlje ljudi, kao i za projekte od interesa za opštinu i državu.

Ulcinj

Od ove sedmice na snazi je odluka o konzerviranju gradilišta u najjužnijoj crnogorskoj opštini. Kako je Pobjedi kazao predsjednik Skupštine opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, zabrana traje do 1. oktobra.

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: Pobjeda / Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image