baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

TILERSON: Zadržati sankcije Rusiji dok ne razvijemo pristup

Reks Tilerson, koga je novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih ,Donald Tramp, imenovao za državnog sekretara, izjavio je juče u Senatu da bi zadržao na snazi američke sankcije protiv Rusije dok nova administracija ne preuzme dužnost i SAD-e ne razviju pristup prema toj zemlji.

TILERSON: Zadržati sankcije Rusiji dok ne razvijemo pristup
FOTO: politika.rs

On je to rekao pred Spoljnopolitičkim odborom Senata, odgovarajući na pitanje da li smatra da je pravi trenutak da se ukinu sankcije Rusiji, prenosi Rojters.

Tilerson je rekao da bi preporučio „punu reviziju“ nuklearnog sporazuma sa Iranom, ali nije pozvao na potpuno odbacivanje sporazuma iz 2015. godine.

f293e3ddd919ae7324af
Tilerson: Temeljno preispitati nuklearni sporazum sa Iranom                                                 foto: Express

Tilerson je, odgovarajući na pitanja u Senatu koji treba da potvrdi Trampov izbor za državnog sekretara, rekao da se ne protivi sporazumu o slobodnoj trgovini Transpacifičkog partnerstva, ali je istakao da dijeli neke Trampove stavove o tome da li taj sporazum odražava najbolje interese SAD-a, prenosi Rojters.

AUTOR: Tanjug / Pink M

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image