baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

ROSBALT: Iz Kremlja krenuo nalog za propagandni napad na Crnu Goru

Turska sad može malo da odahne, pošto Rusija ima novog neprijatelja, malenu Crnu Goru na Balkanu, piše u današnjem komentaru glavni urednik ruske informativne agencije Rosbalt.

ROSBALT: Iz Kremlja krenuo nalog za propagandni napad na Crnu Goru
FOTO: print screen

U toj državi sa stanovništvom veličine jedne od moskovskih opština, navodi autor, juče su pažnju poklonila čak dva visoka ruska činovnika – portparolka Ministarstva vanjskih poslova i šef Ruske agencije za turizam.

Uzimajući u obzir izjave pomenutih činovnika i izvještaja na Prvom kanalu ruske TV, koju ranije ta balkanska država očigledno nije zanimala, sve postaje jasno, kao Božiji dan: iz Kremlja je poslata komanda ‘u napad’ – dodaje se u komentaru.

rosbalt print screen
Crna Gora je mala i živi u komplikovanom okruženju kako zna i umije. Zato i ulazi u NATO i nada se ulasku u EU, ocjenjuje urednik Rosbalta

Autor navodi da zvanična Moskva ima tri osnovne primjedbe na Crnu Goru i njen tradicionalno prijateljski i bliski narod: Crnogorci su nedruželjubivi i skloni provokacijama, mogu da vas izbace iz zemlje i pošalju u treću, a i vladajući režim je uveo zemlju u NATO.

– To je laž. Ruski zvaničnici u poslednje vrijeme veoma lako lažu – navodi se u komentaru i dodaje da Crnogorci „i dalje vole Ruse“ – a da reportaže ruskih televizija o užasnom stanju u Crnoj Gori mogu da izazovu samo smijeh.

ruske tv o cg
Urednik ruske informativne agencije u komentaru ocjenjuje da ruski zvaničnici lažu kada govore negativno o stanju u CG

Te reportaže – ‘istraživanja’ samo služe za podnošenje izveštaja Kremlju o učinjenom, jer neće dati nikakav rezultat. Dodaje se da one koji su već probali i Krim i Soči i Budvu „strašna upozorenja“ iz Ministarstva i Agencije za turizam i državnih televizija neće zaustaviti.

Jedino da potpuno zabrane putovanja u Crnu Goru, ali to će već biti potpuni i nemotivisani apsurd, jer nisu zabranjivali ni odlaske u Gruziju i Ukrajinu – navodi se u komentaru.

 

Zaharova protiv CG
Zaharova juče izjavila da u CG vlada neprijateljstvo prema Rusima

U komentaru se ocjenjuje da izjave visokih ruskih činovnika i novinarske reportaže još izgledaju kao pljuvanje u lice polovini građana Crne Gore koja nije protiv ulaska zemlje u NATO.

Autor dodaje i da u slučaju nekog spora sa Albanijom, ili neke provokacije, Crnu Goru neće štititi Rusija, „koja nije zaštitila ni Srbiju“.

Crna Gora je mala i živi u komplikovanom okruženju kako zna i umije. Zato i ulazi u NATO i nada se ulasku u EU. Za Podgoricu to je osiguranje od gubitka nezavisnosti i teritorije. Zašto je Moskva tako besna, nije mi jasno – navodi se u komentaru glavnog urednika Rosbalta.

AUTOR: PinkM/Beta/Rosbelt

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image