BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

RIO: Neka bude kao u Malagi

Još jedan obračun vaterpolista Crne Gore i Hrvatske u polufinalu

RIO: Neka bude kao u Malagi
FOTO: PINK M

Veliki obračun na najvećoj mogućoj sceni – Crna Gora i Hrvatska odigraće još jedno polufinale Olimpijskih igara. U Londonu je Hrvatska pobijedila i osvojila zlato, u Riju će se sigurno pričati neka druga priča. Ovaj najnoviji „dramski vaterpolo čin“ u Brazilu, ispostavi se, ima dvije epizode – prva je bila u grupi i opet je pripala „barakudama“. Kroz „razradu“ tokom turnira, Crna Gora je podizala formu a čini se da je vrhunac baš sada, pred ovaj, završni čin, ovaj meč je na sve ili ništa:

„Veći je ulog sada. Onu utakmicu smo gubili, uspjeli da je okrenemo i nismo smjeli izgubiti na onaj način, pričali smo mnogo o tom meču. Znamo se dobro, i oni nas poznaju itekako dobro, to je nesporno. Teško da može biti nekih velikih iznenađenja. Nema puno filozofije, mora se dati sve od sebe to nije fraza. Da bi pobijedili moramo biti na 100% mogućnosti“– bez ustezanja, vrlo jasno kaže selektor Valdimir Gojković.

Od Evropskog prvenstva u Beogradu kada je postala vicešampion, vaterpolo reprezentacija Crne Gore igra totalnu mušku igru, srcem do samog kraja – taj pristup je dobio i Mađare u četvrtfinalu:

„Mislim da smo taj meč od samog početka bolje otvorili. Igrali smo odlično, ali na kraju nesrećno je došlo do izjednačenja i peteraca. No, jasno je bilo da smo bili dominantni nad Mađarima tokom cijelog meča“  – prisjeća se Filip Klikovac.

Vjekoslav Pasković postigao je u četvrtfinalu odlučujući popgodak sa peterca – pred duel sa Hrvatskom zna šta treba popraviti iz tog prvog duela u grupi, sa istim rivalom:

“ Dosta se dobro poznajemo i sigurno da moramo malo više obratiti pažnju na Sandra Sukna koji je njihov glavni igrač, mozak ekipe. Pored njega imaju dva ljevaka, jednog naturalizovanog Garciu. Krasi ih jedna dobra odbrana, baš kao i nas“.

Polufinale Londona 2012 smo izgubili, izgubili smo i grupni duel u Riju, Hrvatska je dobila i neke mečeve u Svjetskoj ligi. Ali sada, osam godina kasnije, moramo se sjetiti našeg prvog duela na velikoj sceni – u polufinalu Evropskog prvenstva u Malagi Crna Gora je pobijedila Hrvatsku 9:7, kasnije i osvojila naslov prvaka Starog kontinenta, jedini do sada.

Neka tako bude i u ovom polufinalu, pod statuom Isusa Hrista, u Riju, na Olimpijskim igrama.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: PINK M, Igor Ćulafić

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image