baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

RADULOVIĆ: Prvo ide potkošulja pa košulja, prvo volim Crnu Goru pa Rusiju (VIDEO)

Izjava potparolke ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marije Zaharove da se u Crnoj Gori razvija nepovoljna situacija za Ruse je negativna, neistinita i puna političkog naboja, ocijenili su za Pink M TV, predsjednik CTU Žarko Radulović, politički analitičar Predrag Drecun i urednik ruskog komersanta Genadij Sisojev.

RADULOVIĆ: Prvo ide potkošulja pa košulja, prvo volim Crnu Goru pa Rusiju (VIDEO)
FOTO: Pink M

Dodaje da kad bi Zaharova stvarno brinula za svoju zemlju i narod iste poruke mogla bi da pošalje prema svim ostalim gdje Rusi kupuju nekretnine i puno investiraju, ali njeno interesovanje očigledno samo je Crna Gora.

Ovdje je cilj da se politički napadne Crna Gora u ovom političkom trenutku koji je istorisjki važan za nju i da se posalje poruka obesnaživanja CG jer zaoista u nekom dijelu možemo reći da su ruski gosti pomogli crnogorski turizam poslednjih godina jer su kupili nekretnine, jer dolazi ljeto, ovdje provode vrijeme – kaže Drecun.

dreco
Drecun: Ovdje je cilj da se politički napadne Crna Gora, Foto: Pink M

Izjava Zaharove samo je nastavak ruske negativne medijske kampanje koja je ustvari do sada kako smatra urednik ruskog komersanta Genadij Sisojev imala samo kontraefekat.

Jer posle te kampanje bilo je hiljade nekih izjava Rusa na društvenim mrežama koji su jako pozitivno pricali o Crnoj Gori – kazao je Sisojev.

sisojev
Sisojev: Izjava Zaharove samo je nastavak ruske negativne medijske kampanje, Foto: Pink M

Sličnog je mišljenja i predsjednik CTU Žarko Radulović. Poručuje da Zaharova samo prenosi tuđa mišljenja a i to što kaže, kako ističe, nije tačno.

Crnogorski narod prema Rusiji nikad nisu imali i neće animozitet koji pokušavaju da nam prepišu. Sve ljude koji su došli u Crnu Goru mi prihvatamo kao goste i poštujemo kao goste – kaže Radulović.

Iako se želi prikazati da su u pitanju ekonomski sukobi i interesi, Drecun ističe da o tome nema govora.

Nađite mi nekog ko u Crnoj Gori ima rusku penziju, pa ćemo vidjeti kakva je ta ekonomska veza sa Rusijom. Dakle ne postoji, u istorijskom smislu je nema jer uvijek ćete naći crnogorcka koji ima američku, njemačku ili kanadsku penziju – kaže analitičar.

Radulović kaže da razumije da Rusija ima svoje interese koji se treutno ne poklapaju sa crnogorskim, ali to ne znači da će Crna Gora odustati od svojih prioriteta, konkretno trenutnog Nato puta. Isto tako, kako kaže Rdulović to ne znači da Crna Gora ne voli Rusiju.

Evo jutros sam obukao potkošulju pa košulju, evo da sam obukao košulju pa potkušulju narod bi rekao da sam pjan i da se sa mnom nešto desilo. Meni je važnija i bitnija Crna Gora od Rusije – ističe predsjednik CTU.

zaharova
Zaharova juče oplela po Crnoj Gori, Foto: Twitter

Rusija neka svoje probleme rešava na neki drugi način, Crna Gora nastavlja putem kojim je zacrtala i ubrzo će tamo stići. A za samo politički vrh Rusije, Radulović ima i poruku:

A što se tiče Crne Gore nas sa Rusijom ni Rusija neće posvađati.. – zaključuje Radulović.

AUTOR: Pink M

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image