DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

POLICAJCI glavnim gradom patroliraju i na biciklima

Podgoričkim ulicama od juče patroliraju policajci na biciklima koji su “krstarenje” sinoć počeli u Siti kvartu. Pet dvotočkaša nabavljenih prošlogodišnjom donacijom američke ambasade upravljaće uglavnom mlađi policajci, a posao će im umnogome olakšati nedavno napravljene biciklističke staze.

POLICAJCI glavnim gradom patroliraju i na biciklima
FOTO: CDM/Pink M

Pripadnici ove patrole od opreme posjeduju sve što svaki policajac mora da ima – pištolj, lisice, ali i radio-vezu kojom u slučaju potrebe u svakom trenutku mogu pozvati “pojačanje”. Glavna prednost ovih patrola je njihova bolja mobilnost odnosno brže i lakše pristupanje mjestima kojima je automobilima to nemoguće.

LISICE ILUSTRACIJA
Pripadnici ove patrole od opreme posjeduju sve što svaki policajac mora da ima – pištolj, lisice, ali i radio-vezu (Foto: Ilustracija)

Dnevne novine su razgovarale sa službenikom patrole Brankom Rackovićem i njegovom koleginicom Magdalenom Pajović koji su patrolirali Siti kvartom.

– Ovo je već četvrta sezona otkako sprovodimo biciklističke patrole. Ove godine smo ranije počeli sa istim načinom rada čija je suština preventivno djelovanje. A osim preventivnog rada, imamo i sva druga policijska ovlašćenja – objasnio je Racković.

Siti kvart Patuljak.me
Akcija je krenula od Siti kvarta koji će službenici na biciklima obići za znatno kraće vrijeme od njihovih kolega u patroli (Foto: Patuljak.me)

On kaže da su reakcije građana do sada bile pozitivne, te da se takav trend očekuje i ove sezone.

– Već večeras je bilo komentara građana, priđu i informišu se o našem radu, a svi komentari su bili pozitivni – naveo je on.

Policajci-biciklisti uglavnom će raditi u paru i u dvije smjene – prijepodnevnu, koja je uglavnom zadužena za saobraćajne probleme i večernju, zaduženu za rješavanje i uočavanje prekršajnih i krivičnih djela, uglavnom u Siti kvartu i centru grada. Biciklističke patrole “krstarile” su i prošlih godina, a ove godine akcija je krenula od Siti kvarta koji će službenici na biciklima obići za znatno kraće vrijeme od njihovih kolega u patroli.

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: Dnevne novine/ Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image