PODIGNUTA OPTUŽNICA protiv Medojevića i njegovih saradnika

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv funkcionera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića i još deset članova članova njegove grupe koji se terete da su prali novac tokom izborne kampanje uoči parlamentarnih izbora prošle godine.

PODIGNUTA OPTUŽNICA protiv Medojevića i njegovih saradnika
FOTO: PinkM

Medojeviću se, kako piše u saopštenju Višeg suda, stavlja na teret krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a ostalim članovima pored tog i krivično djelo – pranje novca.

Na listi optuženih, između ostalih, nalaze se biznismen Momir Nikolić, direktor PZP-a Dejan Vujisić, tehnički sekretar Željko Šćepanović i Gordan Konatar.

Višem sudu u Podgorici dostavljena je optužnica Specijalnog državnog tužilaštva kojom se okrivljenom N.M., stavlja na teret izvršenje krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 1 u vezi stava 6 KZ CG, okrivljenom M.N., izvršenje krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 1 u vezi stava 6 KZ CG i produženog krivičnog djela pranje novca iz člana 268 stav 1 u vezi člana 23 i 49 KZ CG, okrivljenima D.V., Ž.Ć., G.K., I.P., P.D., L.R., V.B., N.J., A.S., i M.J izvršenje krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stava 1 i 6 KZ CG, i izvršenje produženog krivičnog djela pranje novca iz člana 268 stav 1 u vezi člana 23 i 49 KZ CG – saopšteno je iz Višeg suda.

Kako je ranije objavljeno, Medojević i Nikolić davali su instrukcije članovima, među kojima su i aktivisti PZP-a i Demokratskog fronta, da u legalne tokove na teritoriji Crne Gore stave više stotina hiljada dolara koje potiču od kriminala.

Na osnovu listinga mobilnog telefona biznismena iz BiH Nikolića, Tužilaštvo je došlo do podataka da je on često komunicirao sa Nebojšom Medojevićem, te da je neposredno nakon tih razgovara kontaktirao i vođu “kavačkog klana” Slobodana Kašćelana.

dnevne-clanak
Specijalno tužilaštvo danas će podići optužnicu protiv Medojevića i Nikolića

Podsjećamo, Medojević nakon optužnice poslije koje mu je skinut imunitet, nekoliko je puta javno izjavio da je Milivoje Katnić uhapsio nevine ljude koje on i ne poznaje, te da je Momir Nikolić, koga je “samo jednom” sreo zapravo moler, zidar i tesar.

Ljudi, radi se o zidaru, tesaru koji je prodao kuću i koji je dobio nasledstvo – kazao je Medojević sredinom juna ove godine.

uahpsen-momir-nikolic
Istražitelji su pola godine provjeravali finansijske malverzacije i došli su do neoborivih dokaza koji potvrđuju da je više osoba opralo stotine hiljada eura u interesu PzP-a

Medojević je ranije kazao takođe da je sa Nikolićom razgovarao telefonom samo jednom, međutim informacije do kojih su došli mediji, iz Tužilaštva, pokazuju, da su njih dvojica više stotina puta bili na vezi od januara do oktobra 2016. godine.

AUTOR: Pobjeda / Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image