baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

VUJANOVIĆ: Slijede godine boljeg ekonomskog ambijenta (VIDEO)

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da će ova godina ali i sve naredne biti godine boljeg ekonomskog ambijenta sa više posla ali i radnih mjesta. On je nakon dodjela nagrada Privredne komore najuspješnijim u 2016. godini poručio i da ga raduje činjenica da će ove godine na prioritetnoj dionici autoputa od Smokovca do Mateševa biti investirano 200 miliona eura, što je četvrtina ukupne investicije. Ostvarila je, kaže Vujanovi, Crna Gora i šansu u oblasti energetskog sektora.

VUJANOVIĆ: Slijede godine boljeg ekonomskog ambijenta (VIDEO)
FOTO: PinkM

Crnogorski privrednici su u prošloj godini doprinijeli rastu ekonomije od 2,5 odsto BDP-a. Najviše udjela u tome imao je sektor turizma, gdje je u prošloj godini ostvaren rekordan prihod. Da će i ova godina biti uspješna, grarant je gradnja autoputa Bar-Boljare.

Zato me izuzetno raduje da će ove godine u prioritetnu dionicu autoputa biti investirano 20 miliona eura, dakle četvrtina ukupne investicije – kazao je predsjednik Crne Gore.

Ova godina će, ali i sve naredne, kaže Vujanović, biti godine boljeg ekonomskog ambijenta sa više posla ali i radnih mjesta. Zadovoljan je predsjednik i onim što je urađeno u oblasti energetskog sektora.

Postavljen je pomorski kabl, kvalitetno se realizuje transfer energetskog prstena Pljevlja-Višegrad-Bajina bašta i povezivanja našim primorjem i daje mogućnost da u 2019. godioni CG kao energetsko čvorište omogući izvoz električne energije za Italiju, a time i za prostor evropskih država – rekao je predsjednik Vujanović.

vujanovic 2
Najuspješnije kompanije i pojedinci u CG dobili nagrade za dostignuća u 2016.

Povodom Dana PK uručio je nagrade najuspješnijim kompanijama i pojedincima u prošloj godini. Tako su priznanja dobili Centar za ekotoksikološka istraživanja, Regionalni ronilački centar Bijela, Business Consulting kao i Sreten Mrvaljević, direktor JU Lovćen Bečići.

Ovo odličje koje Komora dodijeljuje gotovo pet decenija predstavlja podstrek za dalji rad, ali i veliku obavezu za nas dobitnike – rekao je Veselin Mijanović iz Centra za obuku ronilaca.

Nagrade PK se uručuju 48 put, a do sada je dobilo više od 150 kompanija i 110 pojedinaca.

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image