DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

PEJANOVIĆ: Učešće na tenderima Alijanse šansa za crnogorske privrednike (VIDEO)

Iz Hrvatske je Crnoj Gori stigla sugestija da se što prije upiše u Nato master katalog.

PEJANOVIĆ: Učešće na tenderima Alijanse šansa za crnogorske privrednike (VIDEO)
FOTO: PinkM

Nacionalni koordinator za članstvo u NATO Dragan Pejanović ocjenjuje da je sve ovo, za crnogorske privrednike, izuzetno bitno jer im se otvara šansa za dobijanje poslova na velikom NATO tržištu a crnogorska Vlada i Privredna komora će im u tome pomoći.

pejanovic
Dobiti posao na ovako velikom tržištu za naše kompanije je pravo bogatstvo jer su to ogromne cifre

– Dobiti posao na ovako velikom tržištu za naše kompanije je pravo bogatstvo jer su to ogromne cifre. Vidjeli ste danas da je jedan posao od 5 miliona pa dalje. Tako da je to nešto što je značajno i za tu kompaniju i za privredu i za državu CG – kazao je nacionalni koordinator za NATO Dragan Pejanović.

tajana
Crna Gora da se što prije upiše u Nato master katalog

Za Crnu Goru je iskustvo Hrvatske izuzetno važno. Osim što su naši susjedi oni su, u posljednjem proširenju, postali NATO članica, pa im je sve još svježe.

– NATO je sve – prehrana, opremanje infrastrukture, IT oprema, usluge prevoza, prehrane. NATO je sve ono ostalo koje vi u uobičajenom životu proizvodite – kazala je Tajana Kesić Šapić, direktorica Sektora za industriju i IT u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Kesić Šapić kaže da su tek nedavno osjetili prave ekonomske benefite članstva, pa crnogrorskoj Vladi i Privrednoj komori savjetuje da odmah definišu pravila, odnosno naprave komunikaciju između institucija.

Iz Hrvatske je Crnoj Gori stigla sugestija da se što prije upiše u Nato master katalog. Taj katalog predstavlja bazu kompanija i organizacija NATO zemalja članica ali i onih koje nijesu članice Alijanse a koje nude proizvode i usluge članicama Alijanse.

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image