baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

PARAČA: Uskoro trajna sanacija Trmanjskog mosta (VIDEO)

Tokom dana očekuje se odluka da se pusti i teretni saobraćaj preko Trmanjskog mosta koji je juče oštećen i ugrentno privremeno saniran, kazao je za PinkM direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača.

PARAČA: Uskoro trajna sanacija Trmanjskog mosta (VIDEO)
FOTO: PinkM

Obilne kiše uslovile su juče oštećenje Trmanjskog mosta koje je brzom intervencijom putara privremeno sanirano. Putnička vozila i autobusi su poslije nekoliko sati prekida saobraćaja nastavili da prelaze preko njega a tokom dana očekuje se da će i teretna vozila moći bezbjedno da saobraćaju. Nakon konsultacije sa građevinkskom strukom odlučeno je da za nekoliko dana otpočnu sa trajnom rekonstrukcijom mosta.

– U toku sledeće nedjelje krenućemo tamo sa ozbiljnim radovima kako bismo riješili ovo pitanje gdje se pojavila rupa na tom mostu. Između dva nosača napravili bi kvalitetnu sanaciju. Ta sanacija bi podrazumijevala i uključivala se u trajnu sanaciju mosta. Ideja nam je da što bolje dočekamo turističku sezonu i da imamo rješenje koje će zadovoljiti bezbjednosne standarde na putu – kaže Parača.

Dodao je da se radovi na sanaciji tunela Mekavac na dionici puta Podgorica- Cetinje odvijaju i brže nego što je planirano.

58c012c9-1920-4197-9799-74960a0a0a69-mekavacrtcg-preview
Radovi na sanaciji tunela Mekavac na dionici puta Podgorica- Cetinje odvijaju se brže nego što je planirano

 

– Mi smo više nego zadovoljni načinom izvođenja radova i dinamikom. Radovi se izvode u tri smjene. Počelo je betoniranje sekundarne obloge. Ide više nego dobro i mislim da ćemo do kraja mjeseca maja imati potpuno rekonstruisan tunel, sa osvjetljenjem, dovedenim dalekovodom i urađen po svim evropskim standardima – istakao je Parača.

Bliži se i ljetnja turistička sezona pa u Direkciji, kako tvrde, daju svoj maksimum kako bi turisti bili što zadovoljniji stanjem na putevima. Parača ističe da su su magistalni pravci iz godine u godinu sve bolji.

– Trudimo se u kontinuitetu, iz godine u godinu da podižemo nivo i kvalitet puteva i stanje bezbjednosti na crnogorskim putevima – kazao je Parača.

Zaključuje da će Direkcija na čijem je čelu ove godine u potpunosti rekonstruisati oko 80 kilometara magistralnih i regionalnih puteva.

 

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image