baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

ORAV: Kroz zajedničko učenje jačamo identitet

Univerzit Crne Gore je kroz devet godina imao 213 studenata i istraživača koja su ponijeli dobra znanja u ovoj oblasti a možemo očekivati podizanje mobilnosti studenata, te da ta razmjena bude potpuna i uobičajna stvar na Univerzitetu, kazala je na svečanosti povodom obilježavanja 30 godina postojanja Erasmus programa rektorka Univerziteta Radmila Vojodić.

ORAV: Kroz zajedničko učenje jačamo identitet
FOTO: PinkM

Imamo mnogo razloga za slavlje…razvijena je Kancelarija za međunarodnu saradnju i sve povoljnosti su u njoj razvijene,na taj način motivišemo i nastavnike i studente… Sigurna sam da ćemo iduće godine moći reći da smo napravili izuzetan napredak – poručila je rektorka.

Na svečanosti je govorio i ministar prosvjete Damir Šehović.

Hrabrost i volja su putevi da se otisnemo ka znanju. Unija je naše usmjerenje kojim držimo kurs reformi. Zato smo ušli u reforme obrazovanja. Izmjenama zakona uvodimo reformisane studije – objasnio je ministar.

erasmus obiljezavanje 2 pinkm
Unija je naše usmjerenje kojim držimo kurs reformi, poručio je Šehović

Kazao je da su impresivni podaci iz Erasmus programa.

– Devet miliona ljudi od početka njegovog osnivanja je učestvovalo u programu – kazao je ministar prosvjete, poručivši studentima da se uvijek vrate korijenima.

Da ovaj program EU nudi sjajne priliku da se steknu nova znanja smatra šef delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav.

– Kroz zajedničko učenje jačamo identitet. Program daje priliku da studenti studiraju širom Evrope – kazao je šef delegacije EU.

AUTOR: Pinkm

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image