baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

MUP I NVO BEZ KOMENTARA na kampanju portala IN4S „Poštuj život – zadrži oružje“

Ni nakon dvadeset dana od kako su se pojavili bilbordi sa natpisom “Poštuj život, zadrži oružje – žrtva koja se suprotstavi živi duže”, čiji je naručilac IN4S na račun kompanije MUP-a “Poštuj život, vrati oružje”, nije dobila epilog. Naime, Tužilaštvo je formiralo predmet zbog kampanje, a nadležni iz MUP-a i nevladinog sektora zaobišli su odgovore na naše pitanje kako komentarišu bilborde koji su parodija MUP-ove kampanje i da li su oni primjereni.

MUP I NVO BEZ KOMENTARA na kampanju portala IN4S „Poštuj život – zadrži oružje“
FOTO: PinkM

Bilbordi koji su osvanuli prije dvadesetak dana u Podgorici i Danilovgradu, a čiji je naručilac portal IN4S izazvali su oprečna mišljenja u javnosti. S obzirom na to da su došli u vrijeme MUP-ove kampanje koja promoviše vraćanje nelegalnog naoružanja „Poštuj život – vrati oružje“, njihov slogan „Poštuj život – zadrži oružje“ podstakao je mišljenja da je riječ o parodiji MUP-ove kampanje. Iz MUP-a na to gledaju ovako.

-Ja stvarno neću, vjerujte mi u profesionalnom smislu neću da se miješam i izražavam o aktivnostima nekog drugog – rekao je Mladen Marković ispred Uprave policije.

dsd
MUP i NVO bez komentara na kampanju portala IN4S „Poštuj život – zadrži oružje“

Iz CDT-a kažu da se kampanja može posmatrati sa dva aspekta.

-Ako se misli tom kampanjom na mogućnost kretanja u promjeni zakona da se oružje može nositi, to je legitimna stvar da uđu u tu vrstu procesa ako su to željeli propagirati. Ako su željeli propagirati nešto drugo, to da građani ne vraćaju oružje, bojim se da su zašli u opasnu zonu – rekli su iz CDT-a.

Bez obzira na to pitanje koje smo postavili nije adresirano na pravu adresu, smatraju iz CDT-a.

– Ono što je suština, da ovo nije pitanje za nas. Ovo je pitanje za organizatore kampanje za nadležne državne organe. Nijesmo mi ti koji treba da se određuju prema tome – rekao je Dragan Koprivica ispred CDT-a.

sdada

 Podsjetimo, Osnovno državno tužilaštvo formiralo je predmet u slučaju kampanje portala IN4S „Poštuj život – zadrži oružje“. Navodi se da je predmet formiran kako bi se utvrdilo da li u preduzetim aktivnostima postoje elementi krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

 

 

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image