DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

MEDOJEVIĆ: Vlast u Mojkovcu ispunila predizborna obećanja (VIDEO)

Mojkovac obilježava Dan opštine. Lokalna uprava je u prethodne četiri godine ispunila uglavnom sve sto je obećala, kazao je u razgovoru za PinkM predsjednik Opštine Dejan Medojević. Prije svega, ističe, završen je objekat zgrade opštine, rekonstrukcija glavne raskrsnice na ulazu u grad iz pravca Bijelog Polja, počelo se sa pretvranjem jalovišta u sportsku zonu i valorizacijom planine Bjelasica.

MEDOJEVIĆ: Vlast u Mojkovcu ispunila predizborna obećanja (VIDEO)
FOTO: pinkM

– Ono što je bitno jeste da su infrastrukturni radovi počeli da Vlada u narednih pet godina planirala da u Bjelasicu uloži 27 miliona eura za infrastrukturu – kaže Medojević.

Prema riječima Medojevića najveće nade usmjerene su u valorizaciju Bjelasice. No, radi se i na drugim poljima.

mojkovac-mojkovac.me_
Medojević: Predizborna obećanja smo ispunili

– Već imamo završena dva projekta za izgradnju prve dionice regionalnog puta Mojkovac-Lubnica-Berane I lokalnog puta Vrago do-Sjenokosi-Zarski katun I. Izvođač je ušao u posao da pripremi gradilište i da krene u probijanje prve trase. Investicija je vrijedna oko milion i 200 hiljada – kaže Medojević.

Činjenica je da je Jalovište dugo godina bilo najveća crna ekološka tačka u Crnoj Gori, no situacija je sada znatno drugačija.

 – Mi smo kao što smo i obećali riješili taj problem i jalovište pretvorili u zelenu zonu. U narednom periodu ćemo uložiti pola miliona eura i napraviti prvu biciklističku, pješačku i trim stazu – kaže Medojević.

Na tome se neće stati, pa se već sada radi na planu privremenih turističkih objekta, kako bi turistički radnici mogli da investiraju u objekte na tom prostoru.

maljevac-11.-2013-770x472
Dugogodišnja crna ekološka tačka sanirana

  – Ono što je posebno značajno kada govorimo o Jalovištu je da smo uradili sistem za prečišćavanje otpadnih voda – kaže Medojević.

Prvi čovjek Opštine najavljuje i otvaranje transver stanice i reciklažnog centra, nakon čijeg stvaljanja u pogon će se otvoriti mogućnost zatvoranja deponije uz rijeku Taru. Zbog svega učinjenog, Medojević na lokalnim izborima na jesen ponovo očekuje ubjedljivu pobjedu DPS-a.

 –  Sigurni smo da je ova vlast uradila sve sto je u njenoj moći, Mojkovcu promjenila lice na bolje i očekujem da neće izostati podrška građana, ali ni Vlade da nastavimo sa započetim. Vlada je okrenuta sjeveru i Mojkovac treba da čeka svoju sansu – kaže Medojević.

Među planovima koje treba realizovati su i izgradnja zgrade u kojoj će biti smješteno 15 socijalno ugroženih porodica, rekonstrukcija glavnog gradskog parkinga, Nemanjine ulice, kao i da se proglasi regionalni park Sinjajevine.

 

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: pinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image