KOSTIĆ: EKONOMSKI rast optimističan (VIDEO)

Projektovani ekonomski rast od četiri odsto u ovoj godini odnosno tri u narednoj – jeste optimističan i nije nedostižan – kazao je ekonomski analitičar Vasilije Kostić za Pink M televiziju i dodao kako vjeruje da ga je moguće ostvariti. Kako nam je rekao pomak je napravljen i u pogledu budućeg zaduživanja gdje smo planirali da pozajmljujemo duplo manje novca.

KOSTIĆ: EKONOMSKI rast optimističan (VIDEO)

Vlada je, Prijedlogom zakona o budžetu Crne Gore za 2018. tu, projektovala realan ekonomski rast. Da je planirani budžet od preko dvije milijarde eura optimističan, uvjeravaju i poznavaoci ekonomskih prilika.

-Da li je budžet realan – ja mislim da jeste i da li je ekonomski rast od četiri odsto realan on jeste optimističan ali nije nedostižan i mislim da ga je moguće ostvariti- kazao je Vasilije Kostić, ekonomski analitičar.

Kostić primjećuje da je budžet dobro planiran i u pogledu zaduživanja.

-Da će biti samo 295 miliona. Kažem samo jer je je ove godine bilo planirano 455 a u 2016.oj je bilo planirano 655 miliona, tako da je to jedan vrlo značajan pomak – rekao nam je  Kostić.

novac
Kostić: Dobro što će tekuća potrošnja biti finansirana iz izvornih prihoda budžeta

Manje zaduženje , oko 158 miliona eura, dovešće do smanjenja javnog duga.

-To je vrlo bitno sa stanovišta kredibiliteta javnih finansija i povjerenja države CG u sposobnost obezbjeđivanja sredstava na međunarodnim i svjetskim tržištima- navodi ekonomski analitičar.

Kostić, kaže da je dobro što će tekuća potrošnja biti finansirana iz izvornih prihoda budžeta.

AUTOR: Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image