BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

KONTROVERZNI DOJČINOVIĆ čest gost RTCG-a i Vijesti (VIDEO)

Nakon što su opozicione strukture preuzele vodeću ulogu u uređivanju Javnog servisa, mjesto u brojnim emisijama RTCG-a našle su mnoge kontroverzne ličnosti i samozvani stručnjaci i eksperti. Među njima je i Stevan Dojčinović, koji je bio čest gost i opozicionog tabloida i televizje Vijesti.

KONTROVERZNI DOJČINOVIĆ čest gost RTCG-a i Vijesti (VIDEO)
FOTO: N1/Print screen/PinkM

Poznat je po knjizi o Darku Šariću gdje bez ijednog dokaza i činjenica povezuje vrh crnogorske vlasti sa kriminalnim radnjama a čiji odlomci su često i prenošeni u tabloidu Vijesti.

Stevan-Dojcinovic-Sajam-knjiga
Dojčinović je poznat po knjizi o Šariću gdje bez ijednog dokaza i činjenica povezuje vrh crnogorske vlasti sa kriminalnim radnjama
dojcinovic
Odlomci Dojčinovićeve knjige često su prenošeni u tabloidu Vijesti
dojcinovic kod komnenica
Dojčinović je čest gost i na TV Vijesti

Gostovanje ovih upitnih “stručnjaka” pokazuje sve manju razliku između Javnog servisa i opozicionih Vijesti što su nedavno potvrdili i pojedini članovi savjeta RTCG-a:

GORAN ĐUROVIĆ: Razlika između televizije Vijesti i RTCG-a je sada manja nego ikad, jedan posto.

Dojčinović, rad gost TVCG, je inače vlasnik sajta Krik ili Mreže za istraživanje kriminala i korupcije, za koju tvrdi da je “neprofitna nevladina organizacija osnovana radi unapređenja istraživačkog novinarstva u Srbiji.”

dojcinovic u TVCG
U emisiji Magazin RTCG od 21.09.2017. godine, u vezi kriminalnih ubistava, konsultuje se Stevan Dojčinović, samozvani istraživač i urednik srpskog portala Krik (Foto: Print screen RTCG)

No, istina je ipak drugačija. Nekada CINS, a danas KRIK samo su oruđe medijske mafije kojom rukovode nekadašnje policijske službe i nekadasnji članovi Specijalnog tužilaštva kao i pojedine političke stranke.

krik stranica
Krik se javnosti predstavlja kao istraživački portal, a njegova uloga je, zapravo, kreiranje lažnih priča i afera

Naime, pojedine teme KRIK-a više liče na biltene UKP-a dok je na njegovom čelu bio Rodoljub Milović zvani Papaja a koje su „reciklirane“ sa sajta CINS, čiji je Dojčinović bio novinar.

smjena generala u srbiji 2014
Dojčinović bio povezan sa djelovima policije koja je smijenjena 2014 godine, među kojima je i general Milović – Papaja, koji je vodio hajku protiv naše zemlje

Rodoljub Milović poznat je našoj javnosti po zloupotrebama funkcije načelnika kriminalističke policije Srbije, jer je ispunjavajući političke naloge Borisa Tadića vodio kampanju protiv Crne Gore, lažnim optužbama da se Darko Šarić krije kod nas, ili da je vlast u Podgorici umiješana u kriminal. Ovakve laži Rodoljub Milović plasirao je preko grupe novinara, uglavnom Blica i Kurira, ali i Dojčinovića i Cinsa, kasnije Krika.

krik birn cins
Javnosti se prikazuju kao istraživački mediji, a to su, ustvari, uglavnom paraobavještajne grupe koje se bave iznudama, ucjenama, reketom, kreiranjem afera, te pokušajima pritisaka na vlade regiona

Krik je, dio međunarodne paramedijske grupe – OCCRP, koja okuplja uglavnom paramedijske i parapolitičke organizacije skrivene iza imena nevladinih organizacija. Oni se javnosti prikazuju kao istraživački mediji, a to su, ustvari, uglavnom paraobavještajne grupe koje se bave iznudama, ucjenama, reketom, kreiranjem afera, te pokušajima pritisaka na vlade regiona, poslovne sisteme i uspješne privrednike.

milo occrp
OCCRP se bavi iznudama, ucjenama, reketom, kreiranjem afera, te pokušajima pritisaka na vlade regiona, poslovne sisteme i uspješne privrednike

Srpski mediji nedavno su otkrili i da je Dojčinović za osnivanje portala dobio 20 hiljada dolara, čije se porijeklo ne zna, niti se zna na čijem računu je završio taj novac.

Mi sumnjamo da je on dobijen iz nekih kriminalnih krugova jer u vrijeme dok je Dojčinović radio za CINS bio povezan sa nekim visokim funkcionerima u policiji koji su smijenjeni 2014-te godine – kazao je Marko Matić iz Antidota.

marko matic antidot
Srpski mediji su nedavno otkrili da je Dojčinović za osnivanje portala dobio 20 hiljada dolara

Iza imena opskurne organizacije OCCRP kojoj pripada Krik i čije je sjedište u Sarajevu, a koja se na silu predstavlja novinarskom, stoje potpuno drugi motivi i ciljevi. Stručnjaci navode da je OCCRP suštinski podzemno špijunska grupa reketaša i ucjenjeviča, batina onih koje po potrebi opslužuju. Ta anonimna grupa pojedinaca koju predvodi izvjesni Endrju Saliven, nije pravno registrovana niti ima sjedište, a u svojim tekstovima koje prenose njima srodne organizacije, optužuju sve, koji ne pristanu na plaćanje njihovog reketa ili služe kao sredstvo ucjena pojedinih moćnih država koje ove informacije plaćaju.

Endru-Dru-Saliven
OCCRP suštinski podzemno špijunska grupa reketaša i ucjenjeviča, batina onih koje po potrebi opslužuju, predvodi izvjesni Endrju Saliven

Prema pisanju beogradskih medija, OCCRP je formiran kao špijunski centar, koji posljednjih godina ima za cilj da arapski kapital koji se ulaže na Balkan, napadima otjera sa ovih prostora.

occrp spijunski centar
Beogradski mediji pišu da je OCCRP formirao najveći špijunski centar

OCCRP je poznat u Crnoj Gori jer se godinama uz pomoć opozicionih tabloida Vijesti i Dan promoviše kao nekakav medij, u tijesnoj saradnji su sa MANS-om, a dodjeljuju im se i nagrade, što je i prije nekolike godine uradila i, očigledno neinformisana, kancelarija Evropske unije u Podgorici, za serijal tekstova o sprezi kriminala i vlasti u Crnoj Gori.

cane vijesti
OCCRP je poznat u Crnoj Gori jer se godinama uz pomoć opozicionih tabloida Vijesti i Dan promoviše kao nekakav medij, u tijesnoj saradnji su sa MANS-om
dan occrp mans
Dodjeljuju im se i nagrade za za serijal tekstova o sprezi kriminala i vlasti u Crnoj Gori, koji su bez dokaza i činjenica

lica s potjernice

Za razliku od svih medija na svijetu, OCCRP prosto ne možete da tužite jer nemaju ni adresu na koju bi neko od onih koje napadaju podnio tužbu.

Pošto je vrlo upitnom Dojčinoviću Javni servis kao i tabloid Vijesti nesebično dodijelio minute na RTCG koju placaju svi građjani – cijenjeni građani i pitaju kako to Javni servis liči na Tabloid Vijesti i obratno?

ivan brajovic 970×90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image