DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

JUNKER U SOFIJI: Zapadni Balkan je i naš prioritet

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker poručio je da je bugarski prioritet Zapadni Balkan – takođe prioritet Evropske unije.

JUNKER U SOFIJI: Zapadni Balkan je i naš prioritet
FOTO: Beta/AP

Vaš prioritet – Zapadni Balkan, je i naš prioritet – naglasio je Junker prilikom posjete Sofiji gdje je razgovarao sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim, prenosi bugarska agencija BTA.

U narednih šest mjeseci Bugarska preuzima predsjedavanje EU.

Borisov i Junker, kako se navodi, očekuju poboljšanje dijaloga sa državama susjedima Evropske unije.

Bugarski premijer je primijetio da je tokom 10-godišnjeg članstva u bloku Bugarska stekla iskustvo u suočavanju sa nizom raznovrsnih kriza kroz koje je Unija prošla, kao i da će ostati aktivno uključena u pregovore o njenoj budućnosti.

Imamo veliku odgovornost u narednih šest mjeseci, ali ćemo ostati pouzdan partner u potrazi za sporazumima po pitanju najvažnijih tema zajednice. Pripisujemo izuzetnu važnost jačanju jedinstva EU – naglasio je predsednik bugarske Vlade.

Oni su, kako je saopšteno iz Vlade Bugarske, razgovarali o partnerstvu sa Evropskom komisijom tokom bugarskog predsjedavanja (od januara do juna 2018.), naglasivši da su preduslov za napredak u najvažnijim pitanjima povjerenje i saradnja među članovima kabineta koji će predsjedavati Evropskim savjetom.

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: Tanjug / Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image