DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

I U 2018. opstrukcije advokata i optuženih (VIDEO)

Suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. i u ovoj godini nastavljeno je pitanjima Tužilaštva i odbrane za svjedoka saradnika Sašu Sinđelića. Na pitanja specijalnog tužioca Saše Čađenovica, Sinđelić je saopštio da nikada nije bio u kontaktu sa predstavnicima državnih organa Crne Gore niti je ikada upoznao bilo kojeg specijalnog tužioca.

I U 2018. opstrukcije advokata i optuženih (VIDEO)
FOTO: PinkM Prt Scr

Kaže i da nikada nije dobijao bilo kakve prijetnje u vezi sa njegovim svjedočenjem.

TUŽILAC: Da li je svjedoku saradniku iko prijetio da mora da dođe u Crnu Goru?

SINĐELIĆ: Što se tiče organa Crne Gore nije mi niko prijetio, ali sam imao prijetnje od ovih ljudi drugih i putem medija – kazao je Sinđelić.

TUŽILAC: Da li mu je neko i u Srbiji prijetio da dođe u Crnu Goru?

SINĐELIĆ: Apsolutno ne. Ni iz Srbije me nije niko prisiljavao, ja sam znao moja prava u Srbiji – jasan je Sinđelić.

Sinđelić je ponovio i da su predstavnici Demokratskog fronta često dolazili u Rusiju i razgovarali sa optuženim Eduardom Širokovim Šišmakovim. Oni su, kaže, kontrolisali čitavu opoziciju.

– Jedno je jasno, onako kako je meni objašnjeno da ja mogu odmah da odem da se vidim sa njima, ovdje u Crnoj Gori da utanačimo detalje, on je rekao sa kompletnim rukovodstvom Demokratskog fronta da ja mogu da razgovaram a što se tiče ostale opozicije ne jer oni kontrolišu ostatak opozicije – kazao je on.

sindjelic-i-rukovodstvo-df-1
Sinđelić: Lideri Fronta često dolazili u Rusiju i razgovarali sa optuženim Eduardom Širokovim Šišmakovim

A na njihov poziv kaže, Sinđelić došli su i Rusi. Napominje i da su bili i te kako upoznati i sa rušilačkim demonstracijama, te kobnim planom rušenja vlasti i krajem 2015. godine, ali i da sada osjeća odgovornost i da mu nije svejedno što je pomogao DF-u.

– Ja sada jedinu odgovornost koju osjećam odnosno krivicu je ta što sam ovakvim zlotvorima dozvolio da zloupotrijebe ovakve ljude. Osjećam odgovornost jer sam pomogao Demokratskom frontu – kazao je Sinđelić.

protesti
Sinđelić kazao da su Rusi bili i te kako upoznati i sa rušilačkim demonstracijama

Među njima, pomenuo je i Nebojšu Medojevića, ističući da je, kako kaže Sinđelić „on izdao sve“.

– Mislim na istog onog kojeg sam pomenuo ranije. Radi se o Nebojši Medojeviću, istog onog koji je bio za Mila Đukanovića, koji ga je čuvao i hvalio, koji je prao noge svim ambasadama. Apsolutno sam siguran da je on izdao jer je on bio najbliži Đukanoviću i bio je najbliži Amerikancima. Takođe je kriminalac. On je na suđenju kao član zemunskog klana, sve ovo je bilo u svim medijima. Ovo je 100% tačno jer je on prvi pomenuo cifru od 100.000 eura i računao da ću ja biti ubijen i da će te pare biti nađene kod mene – kazao je Sinđelić.

Medojević se krevelji
Sinđelić je pomenuo i Nebojšu Medojevića, ističući da je „on izdao sve“

Advokati su nastavili sa ranijim opstrukcijama, pa su u novom krugu postavljali već ranije odgovorena, sugestivna i neprofesionalna pitanja. Jedno od takvih bilo je i o nekakvim nindžama.

– Čuo sam u taksiju za nekog nindžu Pipuna da će da me bije. Čuo sam da postoji nindža Pipun, da me traži po gradu i da hoće da me bije, prvo glavom. Ne znam ni ja šta znači ali sam čuo. Ja bih zamolio da odbrana dođe trijezna ovo nisu realna pitanja – kazao je Sinđelić.

sudjenje sindjelic
Advokati su nastavili sa ranijim opstrukcijama

I advokat Goran Petronijević nastavio je dobro poznatim i njemu svojstvenim manirom opstrukcija, postavljajući pitanja nerelevantna za proces i pored brojnih opomena sudije. Predočio je svjedoku saradniku nekoliko fotografija na šta je Sinđelić reagovao.

– Ove druge fotografije potvrđuju ono o čemu sam pričao što su kolege advokata Petronijevića nekoga uhvatili zavrnuli mu glavu i uzeli to. Ovo je vezano za ono što Petronijević pokušava da uvuče Srpske vukove – kazao je on.

U centru pažnje u sedmici za nama našli su se i kriptovani Lenovo telefoni koji su korišćeni tokom komunikacije optuženih. Oni su tokom ročišta Sinđeliću dati na uvid. Nakon daljih pokušaja opstrukcije u vidu problematizovanja nivoa baterije, sud je pozvao vještaka telekomunikacione struke Predraga Boljevića.

sindjelic drzi telefon dokazni
Sinđelić: Ovo je telefon koji sam dao Paji da ga preda Dikiću

MUGOŠA: Da budemo konkretni. Da li je moguće da telefoni koji su bili isključeni od momenta kada ste vi završili vještačenje do danas dok su ovdje uključeni pokazuju taj procenat baterije.

BOLJEVIĆ: Moguće je.

boljevic vjestak
Procenat baterije nije sporan, objasnio je vještak Boljević

Reagovao je i Katnić.

Konsultovali smo saradnike koji su iz informacionih tehnologija. Saopštili su nam isto. Kazali su nam da svaki građanin Crne Gore to zna. Ako se prisjeti svog odlaska u prodavnicu mobilnih telefona, da mobilni telefoni koji su proizvedeni u fabrici prije godinu ili dvije dana i kada ih kupe imaju određenih 50 ili 60 posto – objasnio je on.

Suđenje za pokušaj terorizma nastavlja se 18.januara.

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image