FRLAN: Opozicija svjesno forsira termin državni udar (VIDEO)

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora prošle godine nastavlja se danas u podgoričkom Višem sudu. Svjedočenja optuženih i činjenice koje isplivavaju u javnost pojačavaju nervozu među brojnim političkim akterima i to kako kod optuženih tako i ostalih gubitnika oktobarskih izbora.

FRLAN: Opozicija svjesno forsira termin državni udar (VIDEO)
FOTO: kapetan fregate Jugoslovenske Armije i komandant specijalnih diverzntskih jedinica VJ Tonči Frlan

Upravo iz tih razloga pojačano je svjesno izbjegavanje termina terorizam i namjerno forsiranje termina državni udar, prije svega od strane struktura koje su bile uključene u pripremu ovog krivičnog djela, ali i onih poraženih na oktobarskim izborima.

mandić-8.-mart-2
Strukture koje su bile uključene u pripremu terorističkog napada svjesno, forsiraju termin državni udar kako bi umanjili značaj napada

 

krivokapic1
Svjedočenja optuženih i činjenice koje isplivavaju u javnost pojačavaju nervozu kako kod optuženih, tako i ostalih gubitnika oktobarskih izbora

opozicija drzavni udar

Svjesno podmetanje termina državni udar u ekskluzivnom razgovoru za PINK M objašnjava stručnjak za bezbjednost, kapetan fregate Jugoslovenske Armije i komandant specijalnih diverzntskih jedinica VJ Tonči Frlan.

Da bi se izveo državni udar, to je jedna kategorija koja je malo šira to je da jedna vojska, dio vojske ili policije, dio izvršne vlasti, dio zakonodavne vlasti i dio sudske vlasti učesvuje u tome. To prije liči na 2015. godinu kada su bile demonstracije ispred Skupštne i pokušaj ulaska u Skupštinu jer tu uloga Parlamenta nije baš u javnosti dobro razjašnjena i njegovog predsjednika. Naime, stručuna javnost poznaje termin puzajuci državni udar. Dakle ovo što novine inputiraju državni udar, to nema veze, to je da bi se zamaglile oči i da bi se ozbiljnost tog čina snizila – objašnjava Frlan za PinkM.

opozicija
Frlan smatra da je upravo Krivokapić bio jedan od glavnih političkih centara koji je svjesno krenuo sa opstrukcijom priznanja ovog terorističkog čina

Ne čudi zato pojačana nervoza stranke smijenjenog predsjednika Skupštine koja koincidira sa početkom suđenja, jer je po Frlanu upravo Krivokapić bio jedan od glavnih političkih centara koji je svjesno krenuo sa opstrukcijom priznanja ovog terorističkog čina, a što je direktno Krivokapiću poručio i poslanik DPS-a Andrija Nikolić nazivajući ga proruskim premijerom, koji perfidno negira sve izvještaje vodećih zapadnih zemalja o ozbiljnosti planirane destrukcije protiv sopstvene države na dan izbora, te se u pojedinim crnogorskim gradovima udružuje sa onima koji su osumnjičeni da su htjeli da izazovu krvoproliće u Crnoj Gori.

krivokapic kriza
Pojačana nervoza stranke smijenjenog predsjednika Skupštine kkoincidira sa početkom suđenja

krivokapic ponavljanje izbora

Optužnica tužilaštva je vrlo jasna, ona glasi pokušaj terorizma, to nikako nema veze s državnim udarom, Znači, državni udar je termin koji je prvi iskoristio Ranko Krivokapić, koji nema veze sa ovim što se dešavalo i sto je bila namjera da se izazove haos u CG putem klasičnog čistog terorističkog akta – zaključio je stručnjak za bezbjednost, kapetan fregate Jugoslovenske Armije i komandant specijalnih diverzntskih jedinica VJ Tonči Frlan.

nikolic o ranku kao proruskom premijeru
Poslanik DPS-a Andrija Nikolić: Krivokapić perfidno negira sve izvještaje vodećih zapadnih zemalja o ozbiljnosti planirane destrukcije protiv sopstvene države na dan izbora

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image