BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

Da li je Željeznjak nestranački kandidat opozicije? (VIDEO)

Poslije katastrofalnog poraza u Herceg Novom, gdje su štićenici Željeznaka i Malofejeva izgubli za šest mjeseci 3000 glasova, u strahu od predstojećeg suđenja i otkrivanja njihove sramne uloge u prošlogodišnjoj pripremi krvoprolića, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević pohitali su u Moskvu, gdje ih je primio samo funkcioner Putinove Jedinstvene Rusije Sergej Željeznjak i niko drugi. Ovakav hladan prijem u Rusiji, obaviješteni politički krugovi tumače kao jasan znak da se od čelnika DF i sama Moskva ograđuje.

Da li je Željeznjak nestranački kandidat opozicije? (VIDEO)
FOTO: Printscreen

Željeznjak je crnogorskoj javnosti poznat kao osoba koja praktično upravlja crnogorskom opozicionom scenom, izdajući im konkretne naloge i zahtjeve šta i kad da kažu i kako da djeluju. Aktivnost Željeznaka u Crnoj Gori usmjerena je na posredno rušenje legalno izabrane crnogorske vlasti, a sve u cilju sprječavanja NATO integracija.

mandic i knezevic u Moskvi
U analitičkim krugovima je cilj posjete tumačen kao dogovor Željeznjaka i čelnika DF kako sakriti ulogu Kremlja u planiranju oktobarskih događaja u Crnoj Gori

Od kako se u medijima pojavila informacija da Mandić i Knežević, protiv kojih je podignuta optužnici povodom događaja 16. oktobra prošle godine, na dan izbora putuju u Moskvu – u analitičkim krugovima je cilj posjete tumačen kao dogovor Željeznjaka i čelnika DF kako sakriti ulogu Kremlja u planiranju oktobarskih događaja u Crnoj Gori, koji su bili usmjereni na izazivanje građanskog rata i posredno sprječavanje NATO inegracija.

mandic i kneyevic kod zelenjaka
Knežević i Mandić se više i ne trude da sakriju da je Željeznak njihov politički nalogodavac i mentor koji im otvoreno saopštava šta on iz daleke Rusije smatra da treba da budu politički ciljevi opozicije u Crnoj Gori

Nakon posjete Moskvi, dvojac Knežević – Mandić se više i ne trudi da sakrije da je Željeznak, njihov politički nalogodavac i mentor koji im otvoreno saopštava šta on iz daleke Rusije smatra da treba da budu politički ciljevi opozicije u Crnoj Gori. Tako je Željeznjak, ovoga puta izdao nalog da se za naredne predsjedničke izbore, opozicija okupi oko jednog kandidata, a da to ne bude političar.

mandic i knezevic sa zeleznjakom
Željeznjak izdao nalog da se za naredne predsjedničke izbore, opozicija okupi oko jednog kandidata, a da to ne bude političar

Obaviješteni krugovi smatraju da je ovaj potez između ostalog i manevar, kojim bi se onemogućlo da kandidat opozicije bude Aleksa Bečić, koji je u Herceg Novom ubjedljivo pobijedio Front.

Imajući u vidu sve antidržavne akcije Demokratskog fronta i njihovo bespogovorno djelovanje u skladu sa nalozima koji dolaze upravo iz Rusije, ne bi čudilo da taj kandidat po ukusu Kremlja, a kojeg Frontovci pokušavaju da nazovu nestranačkom ličnošću, bude upravo sam Sergej Željeznjak.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image