BUJIĆ: Petronijević blizak Kremlju (VIDEO)

Suđenje za pokušaj terorizma obilježeno je brojnim pokušajima opstrukcije sa adresa advokata odbrane. Iako su i okrivljeni i njihovi branioci najavljivali da jedva čekaju početak procesa, kako bi optužnicu „razbili u paramparčad“, crnogorska javnost svjedoči suprotnom. Pa tako i optuženi i njihovi zastupnici ne biraju sredstva da odgađaju suđenje, odugovlače ispitivanja svjedoka, a očigledno nepovoljan razvoj procesa po njih, rezultira time da se bave raznim ometanjima, u nadi da će nekako ipak pomoći optuženima.

BUJIĆ: Petronijević blizak Kremlju (VIDEO)
FOTO: Print screen/FB privatna arhiva

Dio javnosti tumači da je pokušaj advokata Gorana Petronijevića očajnički, jer je hvatajući se za slamku, pokušao da u predmet na silu uvede izvjesnog Vencislava Bujića. Njega je branilac Bratislava Dikića pokušao da nametne svjedoku saradniku Saši Sinđeliću, iako se ta osoba ni ne pominje u predmetu.

petronijevic
Petronijević je, u očaju, hvatajući se za slamku, pokušao da u predmet na silu uvede izvjesnog Vencislava Bujića

Bujić se javio PinkM-u i kazao da se ponašanje advokata Gorana Peronijevića može nazvati, kako kaže, samo “pokušajem šibicarenja”!

– Tkz. advokatu Petronijeviću nije mjesto u sudu. To je ličnost koja je poznata da je tijesno sarađivala sa optuženim Dikićem, prema tome ne vidim da je podoban kao advokat. Ja sa tim slučajem terora i krvoprolića nemam ništa, imaju optuženi koji su u sudu. Pokušavaju mene, kao nekoga ko je proNATO i ko piše o zloćudnom uticaju Kremlja na Balkan, da diskredituju – kazao je Bujić.

dikci i petronijevic
Petronijević je sarađivao sa Dikićem tokom antiNATO protesta u Srbiji
bujic mail
Bujić: Pokušavaju mene, kao nekoga ko je proNATO i ko piše o zloćudnom uticaju Kremlja na Balkan, da diskredituju
vencislav
Bujić: Ponašanje advokata Gorana Peronijevića može se nazvati samo “pokušajem šibicarenja”

Bujić dodaje i da je zapanjen količinom neprofesionalnosti, provokаtivnim i sugestivnim pitаnjima, koja su se u sudnici mogla čuti od Petronijevića. Vrhunac je, navodi, Petronijevićevo pitаnje upućeno Sinđeliću „Dа li su Edi i Vencislаv Bujić isto lice?”.

– To je nevjerovatno drska i bezobrazna provokacija i ja se divim toleranciji crnogorskog suda jer je očigledno da je taj tkz. advokat Petronijević u bliskim odnosima sa optuženima za terorizam i da on vrši tako opstrukciju suda – rekao je Bujić.

bujic edi
Bujić je zapanjen količinom neprofesionalnosti, provokаtivnim i sugestivnim pitаnjima koja se u sudnici mogu čuti od Petronijevića
Nemanja Ristić_1000x0
Bujić tvrdi da je velika podudarnost u tvrdnjama optuženog Nemanje Ristića i Dikićevog advokata

Komentarišući za PinkM kako kaže, manipulativna pitanja Petronijevića, Bujić dodaje i da je nevjerovatna podudarnost u tvrdnjama optuženog Nemanje Ristića i onog što u sudnici prezentuje Petronijević.

– Meni Nemanja Ristić već nekoliko mjeseci upućuje prijetnje na FB i morao sam da ga blokiram zbog toga, a ono što je on pisao još odavno- ti i Sinđelić ste organizovali lažni državni udar, vi ste, sad vidim da isto to pokušava taj tkz. advokat Petronijević, da progura tu ideju. Znači da su Nemanja Ristić i tkz. advokat Petronijević u nekoj vezi, čim Ristić unaprijed zna ono što je Petronijević izgovorio u sudu. Očigledno je da je ruska strana, Kremlj, umiješala tu svoje prste, to su praktično agenti stranog uticaja, i to je veoma čudno da čovjek blizak takvima sjedi u sudnici i glumi advokata – rekao je Bujić.

 

RisticPreti20171027
Bujić tvrdi da mu je Ristić prijetio putem FB-a
RisticPreti20171030
Bujić:Meni Nemanja Ristić već nekoliko mjeseci upućuje prijetnje na FB i morao sam da ga blokiram zbog toga

Uvjeren je da je ovo dokaz da je upravo on smetnja Kremlju jer je, kako kaže, prvi u Srbiji održao anti-Ruski protest, pa ga zato proruski kadar napada.

moskva-kremlj-100
Bujić kaže da je sve ovo dokaz da on smeta Kremlju

Suđenje Mandiću, Kneževicu, Dikiću i ostalima za pokušaj terorizma, nastavlja se sjutra.

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image