baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

BRITANSKI SAVJET: Od oktobra program obuke za javnu upravu (VIDEO)

Ministarstvo javne uprave, Britanska ambasada, Britanski Savjet i Uprava za kadrove potpisali protokol o saradnji na projektu “Engleski jezik i profesionalne vještine u javnoj upravi Crne Gore”. Projekat ima za cilj da doprinese razvoju vještina državnih službenika, a sve kroz program usavršavanja engleskog jezika i drugih profesionalnih vještina neophodnih za efikasnu komunikaciju sa međunarodnim partnerima.

BRITANSKI SAVJET: Od oktobra program obuke za javnu upravu (VIDEO)
FOTO: Pink M

Poznavanje engleskog jezika preduslov je moderne poslovne i svake druge komunikacije. Za našu zemlju koja iz dana u dan privlači novi kapital i investicije, više je nego neophodno da su državni službenici sposobni da komuniciraju u međunarodnom okruženju, ocjenjuju iz Ministarstva javne uprave.

Stoga će ovaj protokol koji danas potpisujemo doprinijeti da jedan broj službenika unaprijedi znanja iz engleskog jezika. To je posebno značajno za srednji i visoko rukovodni kadar. Oni će  dobiti priliku da unaprijede vještine u skladu sa relevantnim međunarodnim standardima i najboljom praksom – kazala je ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

PRIBILOVIC
Pribilović: To je posebno značajno za srednji i visoko rukovodni kadar, Foto: Pink M

 

Oko 400 državnih službenika u narednih godinu dana proći će kroz program obuke za usavršavanje engleskog jezika u poslovnom kontekstu, koji sprovodi Britanski savjet. Iz Savjeta kažu da je u toku istraživanje o korišćenju engleskog jezika na radnom mjestu od strane državnih službenika.

Do sada je oko 2000 službenika popunilo anketu. U skladu sa našom politikom jednakih mogućnosti popunjavanjem online ankete svi zaposleni u državnoj upravi imaju mogućnost da postanu kandidati za usvršavanje pod uslovom da njihovo radno mjesto to zahtijeva – kazala je direktorica British Council-a Vanja Madžgalj.

Projekat je finasijski podržala britanska ambasada iz koje poručuju da je efikasna i profesionalna državna uprava ključna za funkcionisanje vlade i rada države.

KEMP
Kemp: U ovome imate našu podršku, Foto: Pink M

Ovaj projekat je važan signal da crnogorska vlada shvata profesionalni razvoj državnih službenika podjednako ozbiljno i  u ovome imate našu podršku – poručila je ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp.

Iz Uprave za javne kadrove kažu da je cilj svih reformskih aktivnosti do 202o. godine stvaranje efikasne javne uprave i dodaju da će ovaj projekat omogućiti jačanje kadrovskih kapaciteta.Program obuke za državne službenike počinje u oktobru i traje do marta naredne godine, a u zavisnosti od uspješnosti postoji mogućnost i da se projekat proširi na jedinice lokalne samouprave.

AUTOR: Maja Miranović / Pink M

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image