BIVŠI ŠEF FBI nadgleda istragu o vezama Trampa i Rusije

Ministarstvo pravde u SAD imenovalo je bivšeg direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Roberta Milera za specijalnog savjetnika u nadgledanju istrage o navodnoj povezanosti Rusije i predsjedničke kampanje Donalda Trampa.

BIVŠI ŠEF FBI nadgleda istragu o vezama Trampa i Rusije
FOTO: Beta.rs

– Miler je dobio ovlašćenja da procesuira bilo kakav zločin na koji naiđe u istrazi – navodi agencija AP.

Njegovo imenovanje uslijedilo je u trenutku sve glasnijih poziva demokrata da se neko izvan Ministarstva pravde uključi u istragu o povezanosti Rusije i američkog predsjednika. Republikanci su dugo ignorisali zahtjeve demokrata za nezavisnim savjetnikom u istrazi.

– Odluka je pokrenula pitanje potencijalne političke štete za Donalda Trampa – navodi američka agencija i dodaje da je predsjednik SAD pokušao da odbaci slučaj kao „prevaru“ i „lov na vještice“.

Tramp je u pisanoj izjavi ponovo naveo da nema nikakve veze između njegove kampanje i Rusije.

01 donald tramp
Tramp je u pisanoj izjavi ponovo naveo da nema nikakve veze između njegove kampanje i Rusije (Foto: Beta.rs)

– Temeljna istraga će utvrditi ono što već znamo, da nije bilo tajnih dogovora između moje kampanje i bilo kog stranog lica. Radujem se što će se ovo pitanje brzo završiti – kazao je on.

Miler je imenovan na mjesto direktora FBI-ja 2001. godine, a penzionisao se 2013. godine, nakon čega ga je na tom mjestu naslijedio Džejms Komi.

Tramp je prošle nedjelje smijenio direktora FBI Komija koji vodi istragu o njegovim vezama s Rusijom. On je tražio od Komija da obustavi istragu protiv njegovog bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost Majkla Flina zbog nedozvoljenih kontakata s ruskim zvaničnicima.

AUTOR: Beta.rs / Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image