baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

BABIĆ: Očekujemo dva miliona putnika (VIDEO)

Aerodromi Crne Gore zadovoljni su prometom putnika kazala je PR te kompanije Milica Babić. Samo za vaskršnje praznike na podgoričkom i tivatskom aerodromu registrovano je osam hiljada putnika više nego lani. Stoga sa pravom očekuju rekordnu sezonu u nadi da će kroz oba aerodroma prodefilovati više od dva miliona putnika.

BABIĆ: Očekujemo dva miliona putnika (VIDEO)
FOTO: Pink M

Sudeći po prometu putnika za vaskršnje praznike u Aerodromima kažu da mogu biti i više nego zadovoljni. Na podgoričkom aerodromu zabilježeno je povećanje broja putnika od 38 odsto, dok je na tivatskom zabilježen porast od 42 odsto. Tako je i na mjesečnom nivou saobraćaj veći 35 odsto u odnosu na prošlogodišnji period. Dobri rezultati upućuju i na dobru predstojeću sezonu.

– Očekujemo rekordnu sezonu. Do sada zabilježeni rezultati upućuju nas na takav zaključak. Na godišnjem nivou porast saobraćaja na podgoričkom aerodromu je 24 odsto na Tivatskom 2 odsto. Očekujemo da ćemo dočekati ili ispratiti više od dva miliona putnika na oba crnogorska aerodroma – kaže Milica Babić PR Aerodroma CG.

Babić: Očekujemo više od dva miliona putnika

Da bi promet putnika bio još bolji tu je i veliki broj avio linija, poput Wizz aira, Rayan air, Easy jat, kao Fly Dubai koji kreće sa letovima od ljeta.

– Samo u Tivtu saobraćaće preko četrdeset čarter kompanija. Ono što nas raduje da će dolazatiti sa zapadnoevropskih tržišta. Dakle ka Tivtu će se tokom ljeta saobraćati iz Pariza, Amsterdama, Dizeldorfa, Londona Mančestera i Osla. Pored novih, tu su i stara dobra tržišta i najave letova iz Ukrajine i Rusije – kaže Babić.

Veliki priliv putnika koji se očekuje zahtjeva i najavljenu modernizaciju tivatskog aerodroma.

– U pregovorima smo sa međunarodnim finansijskim institucijama oko izgradnje novog aerodroma u Tivtu. Očekuje nas izgradnja nove terminalne zgrade, staze, parking pozicije. Idejni projekat je završen. To je veliki posao od pedeset miliona eura. I od trenutka kada potpišemo ugovor trebaće osamnaest mjeseci da se izgradi aerodrom – pojašnjava Babić.

Iz Aerodroma kažu da su spremni za predstojeću seznu, te da prema najavam koje imaju sa pravom mogu biti zadovoljni, kako novim linijama, tako i dolaskom aviona većeg kapaciteta, odlične popunjenosti.

 

AUTOR: Pink M

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image