BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

AKCIJA POLICIJE U BUDVI, BARU I ULCINJU: Pretreseno 60 lokacija, uhapšeno više osoba (VIDEO)

Crnogorska policija je, u tri akcije koje su sprovedene u prethodnih nedjelju dana, a koje su usmjerene na kriminalne grupe i bezbjednosno interesantna lica, pretresla 60 lokacija na jugu i sjeveru koju koriste članovi OKG i njima bliske osobe. Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više osoba je uhapšeno.

AKCIJA POLICIJE U BUDVI, BARU I ULCINJU: Pretreseno 60 lokacija, uhapšeno više osoba (VIDEO)
FOTO: PinkM

Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Službenici Centra bezbjednosti Budva i Centra bezbjednosti Bar su danas, uz podršku Posebne jedinice policije, u trećoj akciji koju je policija sprovela za nedjelju dana, a u nastavku preventivno – represivnih aktivnosti usmjerenih ka kriminalnim grupama i bezbjednosno – interesantnim licima, sinoć i jutros izvršili pretrese stanova, drugih prostorija i vozila na ukupno 24 lokacije na području Budve, Bara i Ulcinja. Do sada su privedena 24 lica od kojih su četiri lica lišena slobode zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Oduzeti su oružje, municija, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veća količina municije. Slijede dalje policijske aktivnosti – navedeno je u saopštenju.

Policija je, naime, sinoć i danas na području Budve izvršila pretres na 11 lokacija i privela 11 osoba, dok su policijski službenici na području Bara i Ulcinja danas izvršili pretres na 13 lokacija i priveli 13 osoba.

multimedia_foto_2015_08_30_budvaaa
Policija je sinoć i danas na području Budve izvršila pretres na 11 lokacija i privela 11 osoba

Službenici CB Budva su na 11 lokacija koje su pretresali pronašli oružje, municiju, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veću količinu municije, kao i 775 metaka različitog kalibra pištoljske municije u jednom vozilu bez registarskih oznaka. Službenici CB Budva su lišili slobode četiri lica. Dva su lišena slobode danas, N.S. (39) iz Budve i M.K. (28) iz Nikšića, i oni će uz krivičnu prijavu tokom dana biti privedeni Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U ovoj akciji sinoć su u Budvi lišeni slobode D.Š. (24) iz Nikšića i Z.S. (39) iz Nikšića sa boravkom u Budvi, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni su već iz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u VDT u Podgorici – navedeno je u saopštenju policije.

Službenici CB Bar su pretresima na području Bara i Ulcinja, kako dodaju iz UP, na 13 lokacija pronašli 212 komada puščane municije i više komada razne pištoljske municije. O svemu je obaviješten nadležni tužilac radi kvalifikacije krivičnog djela.

hapsenje-1-_2
Do sada su privedena 24 osobe

Policijske aktivnosti u borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa se nastavljaju.

U akciji crnogorske policije u borbi protiv organizovanog kriminala, danas je izvršen pretres stanova i kuća na teritoriji opštine Budva i do sada je privedeno više bezbjednosno interesantnih osoba.

Oni se trenutno nalaze na informativnom razgovoru u Centru bezbjednosti Budva.

Među privedenima su Marko Ljubiša zvani Kan, Ognjen Kažanegra, Đuro Ivanović, Dragan Marković, Nikola Sjekloća i Goran Sjekoloća.

Pretresi su se pored grada Budve sprovodili i na Svetom Stefanu, te u Pržnu i Miločeru.

Policija je u isto vrijeme upala na oko 20 lokacija.

Akcija je je počela jutros u šest časova.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image