baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

PSA: Opel će nam pomoći da osvojimo svijet

Nakon što je od General Motorsa preuzeo auto-marke Opel i Vauxhall, PSA Peugeot-Citroen ima ambicije da postane jedan od najvećih globalnih proizvođača automobila na svijetu.

PSA: Opel će nam pomoći da osvojimo svijet
FOTO: Newspress.co.uk

PSA je početkom marta, nakon kupovine brendova Opel i Vauxhall za 2,2 milijarde eura, postao drugi najveći proizvođač motornih vozila u Evropi (posle grupacije Volkswagen).

Naoružana sa dvije nove marke, pored postojeće tri (Peugeot, Citroen i DS), francuska kompanija ne krije ambiciozne planove da u godinama koje dolaze postepeno krene u osvajanje svijeta.

To je u intervjuu za njemački Welt am Sonntag izjavio jedna od vlasnika PSA, Žan-Filip Pežo.

On je otkrio da je njegova kompanija razmatrala udruživanje PSA i brenda Opel čak i pre 2012. godine, kada je sa General Motorsom sklopljen ugovor o saradnji u razvoju pojedinih modela, ali da tajming za tako nešto u tom trenutku nije bio dobar.

137388614558cfb3ba20a96467865581_v4_big
Foto: newspress.co.uk

PSA vjeruje da će im kupovina marki Opel/Vauxhall omogućiti da na nekom od ključnih svjetskih tržišta ostvari prodaju veću od 3 miliona automobila godišnje.

Naime, u PSA objašnjavaju da najveći svjetski proizvođači automobila imaju po jedno ključno tržište u svijetu gdje godišnje prodaju najmanje 3 miliona vozila i da je u tome tajna njihove dominacije. S obzirom da PSA želi da postane jedan od njih, ta kompanija sada ima identičan cilj.

PSA takođe veruje da prodaja automobila brendova Opel i Vauxhall u budućnosti neće ugrožavati prodaju marki Peugeot i Citroen, i obratno.

AUTOR: b92 / Pink M

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image