baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

OPEL GRANDLAND X, Francuz u njemačkom odijelu

Najveći crossover u Opelovoj ponudi od iduće godine biće Grandland X.

OPEL GRANDLAND X, Francuz u njemačkom odijelu

Taj 4,5-metarski trendseter koristi osnovu nagrađivanog Peugeota 3008, dok je dizajn usaglašen s trenutnim izrazom njemačkog diva.

Prevedeno, za trendovski štih Opel kombinira prepoznatljiv njemački potpis sa sportskim linijama naglašene dinamike.

Opelov adut u kompaktnoj klasi je logičan slijed aktivnosti, jer već sada SUV-ovi drže petinu tržišta u segmentu. Za dobru je prodaju osim dizajna važan i tehnološki aspekt, pa u ovom slučaju valja očekivati bogatu opremu i brojne pomoćne sisteme.

Poseban naglasak stavljen je na bezbjednost. Prilagodljivi tempomat s prepoznavanjem pješaka i automatsko kočenje u nuždi, upozorenje na umornog vozača, napredna pomoć pri parkiranju i kamera koja pokriva 360 stepeni samo su neke od karakteristika.

Novi je model i osjetno veći od starije braće, na cesti je prava pojava, a u kabini nudi obilje prostora za pet putnika. Prtljažnik je kapaciteta 514 litara, a preklapanjem sjedala korisni volumen raste na 1.652 l. Putnici će moći uživati u brojnim gadgetima koji se danas traže, kao što su bežično punjenje mobilnih telefona ili pristup internetu uz nove usluge poput rezervacija hotelskog smještaja i traženje parkirnog mjesta.

Kao i u slučaju izvornika pogon na sve kotače nije opcija, već će sigurnu vožnju tijekom cijele godine i na svim podlogama osiguravati elektronička kontrola držanja podloge s pet modova rada. Ponuda motora je zasad nepoznata, kao i mogući spektar cijena u kojem će se nuditi najveći Opelov SUV.

Opel Grandland X imat će svjetsku premijeru polovinom septembra na ovogodišnjem sajmu u Frankfurtu, dok će u prodaju stići početkom iduće godine.

AUTOR: index.hr/ PinkM

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image