NOVI NISSAN LEAF debituje u 2017.

Nissan je objavio prvu „tizer“ fotografiju kojom ovaj proizvođač najavljuje drugu generaciju svog električnog modela.

NOVI NISSAN LEAF debituje u 2017.

Poslije sedam godina, koliko je prošlo od lansiranja prve generacije Leafa, došlo je vrijeme za novi Nissanov model na struju.

Sudeći prema prvoj fotografiji, na kojoj se vidi detalj fara automobila, novi Leaf ima znatno moderniji dizajn od prethodnika koji je do sada prodat u preko 260.000 primjeraka širom svijeta.

Zvanični tehnički detalji nisu poznati, ali očekuje se da će Nissan Leaf za 2018. biti dostupan u dvije verzije, sa litijum-jonskih baterijama od 40 kWh i od 60 kWh. Model sa baterijama većeg kapaciteta trebalo bi da ima autonomiju preko 500 km sa jednim punjenjem.

Ranije je prvi čovjek kompanije, Karlos Gosn, potvrdio da će Leaf imati neku vrstu auto-pilota, koju Nissan naziva ProPilot. Ova tehnologija omogućiće da se automobil na autoputu kreće bez pomoći vozača.

Nissan je najavio da će tokom ljeta postepeno otkrivati izgled nove generacije modela Leaf kroz niz „tizer“ fotografija, prije zvanične premijere ovog vozila koja će se najvjerovatnije dogoditi na auto-salonu u Frankfurtu, u septembru.

AUTOR: b92 / Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image