baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

HTC danas predstavlja novi uređaj

Prije objave linije “U”, za HTC se nagađalo kako će već početkom 2017. godine predstaviti nasljednika HTC-a 10. To se naravno nije dogodilo, a nakon što je za 20. mart najavljeno “iznenađenje za fanove”, spekulacije su ponovo počele da zadirkuju maštu.

HTC danas predstavlja novi uređaj
FOTO: Printscreen

Ipak, HTC godinama gubi na vrijednosti – 2011. godine udio u cjelokupnom tržištu bio je veći od 10 posto, a danas je on jedva jedan posto što se slobodno može nazvati mizernim.

Magazin Forbes u posljednjem članku ispituje teren i postavlja pitanje zašto bi se tajvanska kompanija HTC uopšte nadala novom uređaju kada je u pitanju poboljšanje prodaje i imidža u svijetu smartphonea.

HTC-ov problem je što se u 2017. godini morati takmičiti ne samo sa Samsungom ili LG-em, već i sa cijelim morem kineskim brendova koji nude odlične uređaje za značajno manju cijenu. Ovo posljednje je posebno važno za HTC jer je firma poznata po skupim uređajima koji svojim performansama ne opravdavaju traženi novac.

HTC 11 trebao bi biti 5,5-inčni uređaj sa procesorom Snapdragon 835 kojeg će pokretati Androidov 7.1 OS. Zadnja kamera bi trebala imati 12 megapiksela, a prednja osam.

Da bi uspio, HTC u novom flagshipu mora ponuditi nešto posebno, specifikaciju koju nema niti jedan drugi trenutno dostupan uređaj ili u najmanju ruku najbolje moguće “obične” osobine. HTC 11 mora biti trofej, zaključeno je u Forbesu.

Prošle godine spekulacije o uređaju bez fizičkih tipki dobile su na snazi, a da li će to biti slučaj sa HTC-om 11 kodnog imena “Ocean” ostaje da se vidi.

 

AUTOR: Klix.ba/PinkM

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image